Liderler anlaştı
<P>Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesindeki bugünkü görüşmelerinde "Toprak" başlığını tamamladı. Liderler, önümüzdeki 3-4 aylık görüşme programında da anlaştı.</P>
BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brooke Zerihoun, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, liderlerin yaklaşık 1.5 saat temsilcilerinin de katıldığı dörtlü bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve daha sonra heyetler arası görüşmeye geçildiğini belirtti.
Zerihoun, baş başa görüşmede, liderlerin Yeşilırmak Kapısı'nın açılması anlaşmasının ardından meydana gelen gelişmeleri ele aldıklarını söyledi. Zerihoun, görüşmede, önümüzdeki 3-4 ayın görüşme programının da karara bağlandığını açıkladı.
Zerihoun, Ağustos ayının "tatil ayı" olması nedeniyle sadece bir görüşmenin gerçekleştirileceğini ifade etti. Programa göre önümüzdeki haftadan itibaren 2 Ekim'e kadar 9 görüşme gerçekleştirilecek. Bu dönemde temsilciler görüşmelerle ilgili çalışmalarını sürdürmek üzere bir araya gelmeyi sürdürecekler.
Zerihoun, liderlerin toprak konusunun "ilk okumasını" tamamlamaya karar verdiklerini ve gelecek görüşmenin yapılacağı tarih olan 9 Temmuz'da "Güvenlik" konusunun başlayacağını ifade etti.
Zerihoun'un açıklamasına göre liderlerin görüşme programı şöyle:
9 Temmuz, 17 Temmuz, 23 Temmuz, 30 Temmuz, 6 Ağustos, 3 Eylül, 10 Eylül ve 17 Eylül, 2 Ekim.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.