EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

LAÜ'de ağrısız yaşamda fizyoterapi ve rehabilitasyonun rolü irdeleniyor

LAܒde ağrısız yaşamda fizyoterapi ve rehabilitasyonun rolü irdeleniyor

LAÜ'de başlayan 3. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi'nin ilk günü yoğun katılım ile gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 06/12/18 15:20
okuma süresi: 6 dak.
LAܒde ağrısız yaşamda fizyoterapi ve rehabilitasyonun rolü irdeleniyor
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri FakültesiFizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği tarafından 8 Aralık tarihine kadar devam edecekIII. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi'nin ilk günü 6 Aralık Perşembe günü LAÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Kongreye, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen,Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Rektör Yardımcıları, akademik ve idari personel, Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği Başkanı ve yürütme kurulu, çok sayıda konuk ile öğrenciler katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan kongredeLAÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülbin Ergin, Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği Başkanı Şahveren Çakartaş ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar konuşma yaptı.

"KONGRE SÜRESİNCE, AĞRI MULTİDİSİPLİNER BAKIŞ AÇISIYLA ELE ALINACAK"

Her yıl bilimsel pek çok toplantı ve kongre ile fizyoterapi ve rehabilitasyon bilim ve meslek insanlarının sık sık biraraya geldiğini; yeni, farklı ve yararlı bilgi ve deneyimlerin paylaşımının gerçekleştirdiğini dile getiren Ergin, "Bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tüm fizyoterapi ve rehabilitasyon ailesini biraraya getirmeyi hedefleyenkongremize ev sahibi olmaktan ve sizleri aramızda görmekten onur duymaktayız" dedi.Kongre süresince, ağrının multidisipliner bakış açısıyla ele alınacağını belirten Ergin, "Bu sayede zengin içeriği ile başta fizyoterapistler olmak üzere tüm sağlık profesyonellerine yönelik kapsamlı ve güncel bilgi paylaşımının süreceğini umuyoruz" dedi.

"KONGREMİZİN ÜÇÜNCÜSÜNÜ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

"İlk olarak çok değerli katkı ve destekleri için LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen'e huzurlarınızda şükranlarımı sunarım" diyen Çakartaş, bugün Lefke Avrupa Üniversitesi'nin ortaklığı ve desteğiyle kongrenin üçüncüsünü gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği hakkında bilgi veren Çakartaş,birlikte şu ana kadar kayıtlı 192 fizyoterapistin bulunduğunu ve birliğin diğer meslek örgütleri ile de çalışmalar yaparak ülkede fizyoterapistlere hak ettikleri çalışma alanlarını yaratmak ve geliştirmek için faaaliyetlerde bulunduğunu ifade etti.

"BİLİMSEL VE SOSYAL YÖNDEN ÇOK BAŞARILI BİR KONGRE DİLİYORUM"

Bilişim teknolojisinin son 30 yılda geldiği nokta ve kullanım yaygınlığından sağlık sektörünün de payını aldığını söyleyen Demirdamar, "Sağlık sektörü, daha önce hayal bile edemeyeceğimiz noktaya gelmiştir" dedi. Demirdamar, ulaşılan bu noktanın sağlık hizmetlerini ve sağlık hizmet gücü içinde yer alan tüm sağlık çalışanlarını etkilediğini ve verilen sağlık kalitesinin, kullanılan yöntemlerin, yeniliklerin güncel takibini gerekli kıldığını ifade etti. Bugünkü kongrede sağlık alanındaki bu gelişmelerin fizyoterapiye yansımasını, rehabilitasyon yaklaşımlarına etkisini interdisipliner bir yaklaşımla ele alınacağını ve bu alandaki gelişmeler, yenilikler ve bunlara paralel uygulamaların paylaşılıp tartışılacağını söyleyen Demirdamar,"Bilimsel ve sosyal yönden çok başarılı bir kongre diliyorum" dedi.

Açılış konuşmaların ardından Çakartaş tarafından, Rektör Yükselen'e plaket takdim edildi. Programda çello dinletisinin ardından kongrenin ilk gününün oturumlarına geçildi.

1. Oturumun başkanlığını Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar ve Doç. Dr. Serkan Bakırhan'ın yaptığı kongrede, Ağrı Fizyolojisi/ Patolojisi/ Tanımlandırma- Prof. Dr. Ataç Sönmez (Dokuz Eylül Üniversitesi), Bir Anestezist Gözünden Ağrı Değerlendirmesi- Yrd. Doç. Dr. Serkan Telli (Lefke Avrupa Üniversitesi), Fizyoterapist Gözüyle Ağrının Değerlendirmesi- Prof. Dr. Uğur Cavlak (Lefke Avrupa Üniversitesi),Yaşam Kalitesi ve Ağrı- Prof. Dr. Ferhan Soyuer'in sunumları (Nuh Naci Yazgan Üniversitesi) yer aldı.

2. Oturumda ise "Ağrı Nedenleri ve Tanımlanması" konulu açık oturum gerçekleştirilerek, başkanlığını, Prof. Dr. Didem Karadibak, Prof. Dr. Ferhan Soyuer'in yaptığı oturumda Yetişkin Nöroloji- Prof. Dr. Bilge Kara (Dokuz Eylül Üniversitesi), Kardiyopulmoner Rehabilitasyon- Prof. Dr. Sema Savcı (Dokuz Eylül Üniversitesi), Onkolojik Rehabilitasyon- Prof. Dr. Tülin Düger (Hacettepe Üniversitesi), Yoğun Bakım- Prof. Dr. Deniz İnal İnce (Hacettepe Üniversitesi), Hematolojik Rehabilitasyon- Doç. Dr. İlke Keser(Gazi Üniversitesi) tarafından konular ele alındı.

Başkanlığını Prof. Dr. Tülin Düger, Yrd. Doç. Dr. Gülbin Ergin yaptığı III. Oturumda; Akut & Kronik Ağrıda Medikal ve Fizyoterapi Rehabilitasyon Yaklaşımları konusu Ağrı Yönetiminde Farmakolojik Yaklaşımlar- Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar (Lefke Avrupa Üniversitesi), Algolojide Tedavi Yaklaşımları- Prof. Dr. Birol Balaban (Lefke Avrupa Üniversitesi), Elektrofiziksel Ajanlar- Doç. Dr. Nilüfer Çetişli Korkmaz (Pamukkale Üniversitesi), Akupuntur Tedavisi- Dr. Z. Işıl Birkan (Ankara Akupunktur Merkezi) tarafından tartışıldı. Oturumların sonunda Prof. Dr. Sema Savcı , Yrd. Doç. Dr. Hilal Telli başkanlığında sözel sunumlar gerçekleştirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.