KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 6 dak.

Ünlü fütürist Yağmuroğlu: "Cesaret et, bariyeri aş"

Ünlü fütürist Yağmuroğlu: "Cesaret et, bariyeri aş"

İnsanda bir bariyer bulunduğunu ve bunu aşması gerektiğini söyleyen Yağmuroğlu, bu bariyeri, yıllarca Kuzey Kıbrıs'ta yaşadıktan sonra nasıl atladığını Kıbrıs Postası'na anlattı. İşletme strateji uzmanı ve çağdaşlaştırma uzmanı olan Eren Yağmuroğlu, kendini 'anarşist bir fütürist' olarak tanımlıyor. Bunu da, 'geleceği, günümüzdeki kuralları yıkmak için bugüne taşımak' olarak betimliyor.

Yayın Tarihi: 08/04/19 07:25
okuma süresi: 6 dak.
Ünlü fütürist Yağmuroğlu: "Cesaret et, bariyeri aş"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ertuğrul SENOVA

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal Medya Birimi ve DAÜ İletişim Fakültesi iş birliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen "DAÜ Sosyal Medya ve Marka Haftası '19"da, hayatının büyük bir kısmını Kıbrıs'ın kuzeyinde geçiren, Maxfield & Parrish, INC. Kurucusu Eren Yağmuroğlu, Yardımcı Doçent Doktor Raziye Nevzat ileinteraktif bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşi sonrası Kıbrıs Postası'nın da sorularını yanıtlayan Yağmuroğlu, Kuzey Kıbrıs'ta yaşayıp, dünyanın daha farklı olmasını hayal eden insanlar için tavsiyelerde bulundu, kendi yolculuğundan bahsetti.

ANARŞİST BİR FÜTÜRİST…

İşletme strateji uzmanı ve çağdaşlaştırma uzmanı olan Eren Yağmuroğlu, kendini 'anarşist bir fütürist' olarak tanımlıyor. Bunu da, 'geleceği, günümüzdeki kuralları yıkmak için bugüne taşımak' olarak betimliyor.

İstanbul'da doğan ama babasının askerlik görevi gereği 1993 yılında Kıbrıs'a gelen Yağmuroğlu, üniversite eğitimine kadar Girne'de yaşadı.

Eşi ve ailesi halen Kıbrıs'ta yaşayan Yağmuroğlu, işi gereği sürekli bir şekilde dünyayı geziyor.

ENDÜSTRİNİN ARANAN İSMİ

Los Angeles'taki Maxfield & Parrish işletmesi ile İstanbul'daki Heminggway işletmesinin kurucusu olan Yağmuroğlu, eğitim hayatında, Harvard İşletme Okulu'ndaki HBX CORe programında yer aldı, aynı sene içerisinde Akademi Üyesi olarak Recording Academy Grammy's / Los Angeles'ın bünyesine dahil oldu.

Yağmuroğlu'nun şu sıralar odaklandığı konu ise, hayranı olduğu 'klasik müziğin' duayen isimlerinden Fazıl Say'ın sosyal medya hesapları.

Zira Yağmuroğlu, özellikle 'klasik müzik endüstrisinin' bilet satışlarındaki düşüş sorununu çözmek için en çok aradığı isim.

BARİYERLERİ NASIL ATLADI?

Geçtiğimiz Perşembe günü DAÜ'de gerçekleştirdiği söyleşisinde, insanda bir bariyer bulunduğunu ve bunu aşması gerektiğini söyleyen Yağmuroğlu, bu bariyeri, yıllarca Kuzey Kıbrıs'ta yaşadıktan sonra nasıl atladığını Kıbrıs Postası'na anlattı.

DÜNYAYI DEĞİŞTİRME DÜŞÜNCESİ

Her zaman 'dünyayı değiştirmek' gibi bir düşüncesi olduğunu söyleyen Yağmuroğlu, Facebook henüz kurulmamışken, internetin dahil özellikle Kuzey Kıbrıs'ta yeni yayılmaya başladığı 2000'li yılların başlarında, arkadaşlarıyla birlikte nightofcyprus.com' isimli bir site açtı.

Bu site, Kıbrıs'taki gece hayatında, kulüplerde eğelenen insanların fotoğraflarını sergiliyordu. Facebook'tan tek farkı, fotoğrafları Yağmuroğlu ve arkadaşları çekiyor ve siteye yüklüyordu.

"ASKERLİK CİDDİ BİR SORUNDU"

Yağmuroğlu, site fikrinden nasıl vazgeçtiğini şöyle aktarıyor:

"Ülkenin dinamikleri, insanların bakış açıları beni bu işten vazgeçirdi. Ayrıca askerlik çok ciddi bir sorundu."

Bu süre zarfında 'dünyayı daha güzel bir hale getirme' fikrinin halen kafasının içinde döndüğünü ifade eden Yağmuroğlu, donanımını güçlendirme kararı aldı. Uzun bir süre Cambridge, MIT veya Harvard gibi okulların kendisini kabul edip, etmeyeceğini düşündüğünü ama bir türlü buna cesaret edemediğini belirten Yağmuroğlu, günün sonunda Harvard Business School'a başvurma kararı aldı.

"…SOKAKLARDA ÇELLO ÇALAN İNSANLAR YERİNE, TANKLAR GÖRÜRSÜNÜZ"

"Hikayemi yazıp gönderdim ve beni kabul ettiler" diyen Yağmuroğlu, şöyle devam etti:

"Ben de bir müzisyenim, klasik müzik tutkunuyum. Harvard'a yazdığım hikayemde de bundan söz ettim. Hikayemde, sanat kurumlarına destek olmak için bilgim olmadığını belirtip, 'ya bana yardım edersiniz, ya da sokaklarda çello çalan insanlar yerine, tanklar görürsünüz' gibi şeylerden söz etmiştim."

"…DÜNYADA BİR ŞEYLERE ETKİ ETMEYE ÇALIŞ"

DAÜ'de gerçekleştirdiği söyleşisinde, Harvard İşletme Okulu'nda yaşadığı süreçten söz eden Yağmuroğlu, okuldan 3 ders aldıktan sonra devam etmediğini belirterek şöyle devam ediyor:

"Harvard'daki Ekonomi Bölümünün Bölüm Başkanı, eskiden Harvard İşletme Okulu'ndaydı. Ona gittim ve ben ne yapmalıyım dedim. Devam edeyim mi etmeyeyim mi diye sordum. O da bana 'bu noktada devam etmene gerek yok. Eğer bir şey öğrenmek istiyorsan, işlerini yap, dünyada bir şeylere etki etmeye çalış ve buraya geri dön. İstatistikle ilgili kafana bir şey mi takıldı; o kursu al. Bitirmek zorunda değilsin' dedi. Bu fikir aklıma çok yattı. Bu yüzden kendimi bir konuda eksik hissettiğimde, vizyonumun daraldığını hissetmeye başladığım an can simidi gibi hemen oraya atlıyorum. Çünkü zaten tüm eğitimi almaya vaktim yok. Bütçesi de çok yüksek."

Daha sonra dünya çapında işler yapmaya başlayan Yağmuroğlu,"Apple ile çalıştım ve Steve Jobs'la bizzat görüşerek çalışmayı yürüttüm. Pazarlama konusunda milyonlarca dolarlık işler yaptık ve daha sonra Fazıl Say ile çalışmaya başladım" dedi.

Harvard'a gitmek bugün herkesin yapabileceği bir şey… Sadece cesaret etmek gerek. Başvurunuzu yapıp, hikayenizi yazıp programa girebilirsiniz. İnsanda bir bariyer var, onu aşması gerekiyor. Kıbrıs'tan çıktım ve acaba olur mu? Ben 7 sene kadar cesaret kazanmayı bekledim. Hal bu ki bana biri 'internetten başvur" deseydi yapardım.

İnteraktif bir söyleşi.

FUTURİST NE DEMEK?

Geleceği günümüze taşıyıp tüm kuralları yıkma üzerine kurulmuş bir sistemim var. Yazılmış şeylerinde dışında şeyler. Çünkü fütürist, bir falcı gibi değil. İnsanlar bize para veriyorlar, biz onlara taktikler sunuyoruz da değil, dünyanın nereye gideceğini anlamak aslında. Bana aslında modern bir anarşist diyebiliriz. Ama 80'lerdeki, 70'lerdeki anarşizm değil; dijital dünyayı kullanarak bir şeylere karşı çıkmak, temelinde özgürlük kelimesi var.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.