KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 10 dak.

Vodafone Freezone 7. Liselerarası Müzik Yarışması için gruplar çalışmalarına devam ediyor

Vodafone Freezone 7. Liselerarası Müzik Yarışması için gruplar çalışmalarına devam ediyor

KKTC Telsim'in Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği, Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması'nın grupları tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor.

Yayın Tarihi: 13/04/19 17:12
okuma süresi: 10 dak.
Vodafone Freezone 7. Liselerarası Müzik Yarışması için gruplar çalışmalarına devam ediyor
A- A A+

20 Temmuz Fen Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Yakın Doğu Koleji ve TED Kuzey Kıbrıs Koleji, final günü sergileyecekleri performansları için prova çalışmalarında gruplarıyla bir araya geliyorlar.

BÜYÜK FİNAL 18 NİSAN'DA ATATÜRK STADYUMU'NDA

Vodafone Freezone 7. Liselerarası Müzik Yarışması'nda 16 liseden 17 grup final heyecanı yaşayacak. Yarışmanın finali 18 Nisan'da Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşecek. Yarışmada, icra, orkestra, kız solist, erkek solist, enstrüman ve sahne performansı olmak üzere toplam altı kategoride ödüller verilecek.

Yarışmaya katılan grupların sorumlu öğretmenleri, öğrencilerden daha çok heyecanlı olduklarını ve final günü yaklaştıkça çalışmlarına hız verdiklerini kaydetti.

METİN KAVAZ: STANDARTLARIN ÜSTÜNDE BİR SAHNEDE PERFORMANS GÖSTERECEKLER (20 Temmuz Fen Lisesi Fizik Öğretmeni)

Yarışmaya beşinci kez katıldıklarını söyleyen, 20 Temmuz Fen Lisesi Fizik öğretmeni ve grubun sorumlu öğretmeni Metin Kavaz, öğrencilerine müzik konusunda bilgiler kattığı için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Sadece derslerin değil, öğrencilerin farklı aktivitelerde yer alması gerektiğini belirten Kavaz, liseli gençlerin profesyonel bir sahnede performans göstermesi, grup kurması ve çalışmasının, müzik anlamında ileriki yaşantıları için önemli bir deneyim olduğunu ifade etti. Sanatın herhangi bir dalıyla ilgilenen gençlerin, ufuklarını genişlettiğini söyleyen Kavaz, bu nedenle öğrencileri çalıştırdığı için mutlu olduğunu belirtti. Freezone Liselerarası Müzik Yarışması'nın KKTC'de gençlerin katıldığı, en yüksek katılımlı bir yarışma olduğunu vurgulayan Kavaz, yedinci kez düzenleyen KKTC Telsim'i tebrik ederek, öğrencilerinin standartların üstünde bir sahnede performans göstereceğini söyledi.

BURCU KARAGÖZ: BİZ SANATÇI RUHLU BİR MESLEK LİSESİYİZ (Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Müzik Öğretmeni)

Geçen yıl İspanyolca bir şarkıyla yarışmaya katıldıklarını ve öğrencileri için bir yenilik olduğunu söyleyen Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi grubunun sorumlu öğretmeni Burcu Karagöz, kendileri için farklı bir deneyim ve eğlenceli bir süreç olduğunu belirtti. Yarışmadan ziyade, çalışma süreci ve birlikte geçirilen zamanın keyifli geçmesinin, kendisini daha mutlu ettiğini ifade eden Karagöz, sahneye çıktıklarında öğrencileri ile gurur duyduğunu belirtti. Meslek Lisesi öğrencilerin de müziğe çok ilgi duyduğunu söyleyen Karagöz, teknik bir okul olarak müzikle bir parça nefes aldıklarını ifade etti. Grubun içinde müziğe devam etmek isteyen öğrencilerinin olduğunu belirten Karagöz, sanatçı ruhlu bir meslek lisesi olduklarını vurguladı.

ERTAÇ UÇANER: ÖĞRENCİLERİMİZ, MÜZİK İÇİN YARIŞMAYA KATILIYORLAR (Yakın Doğu Koleji Müzik Öğretmeni)

Yarışmaya yedinci kez katıldıklarını söyleyen Yakın Doğu Koleji müzik öğretmenlerinden Ertaç Uçaner, öğrencilerin yoğun akademik yaşantılarının olduğunu, daha çok başarılı olmak ve farklı bir aktivite olması açısından müziğe yöneldiğini ifade etti. Yarışmaya, öğrencilerinin müzik yapmak için katıldıklarını, müziğin birleştirici gücünün etkisini hissetmek için yarışmaya katıldıklarını belirten Uçaner, bu amaçla grubu kurarak yarışmaya katıldıklarını belirtti.

MURAT ALİHAN: GRUP ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİLERİMİZİ GELİŞTİRİYOR (TED Kuzey Kıbrıs Koleji Müzik Öğretmeni)

Öğrencilerinin daha çok müzik yapmak ve eğlenmeleri için bu yarışmaya katıldıklarını söyleyen TED Kuzey Kıbrıs Koleji müzik öğretmenlerinden ve grubun sorumlu öğretmeni Murat Alihan, grup çalışmaları sayesinde, beraber hareket etme kabiliyetlerinin geliştiğini ifade etti. Alihan, öğrencilerinin grup içerisinde, farklı müzik tarzlarını çalmaları ve ortak bir ürün ortaya çıkarmalarını amaçladıklarını belirtti.

Derviş Barut (TED Kuzey Kıbrıs Koleji – Gitar): Doğduğum günden beri müzik hayatımda diyebilirim. Bebekken anneannem bana Mozart, Beethoven, sonra büyüdüğümde de Beatles, The Rolling Stones dinletirdi. Anneannemin evinde akortsuz bir piyano vardı. İlk o piyano ile başladım. Yedi yaşında gitar dersleri almaya başladım. Sonra başka enstrümanlar çalmaya başlayarak müziğe devam ediyorum. Gerçekten çok iyi performans gösterenlerin kazandığı bir yarışma. Sahneye aşina birisi olduğum için, çok heyecanlı değilim.

Hatice Oktaçlı (TED Kuzey Kıbrıs Koleji- Klavye): Birinci sınıftan itibaren piyano çalıyorum. Genellikle klasik müzik çalıyorum. Yarışma konusunda ise, içimde heyecan ve daha çok mutluluk var. Grup çalışması sayesinde, arkadaşlarımla birlikte samimiyetim ve arkadaşlarımız arttı. Herkese çok başarılar diliyorum.

Can Kaygısız (Yakın Doğu Koleji – Solo Gitar, Vokal): Yaklaşık beş yıl önce müziğe başladım. Çok zevk aldığım bir hobi benim için. Arkadaşlarım ile birlikte müzik yapmayı çok seviyorum. Yarışma, herkesin birbiri ile tanışabileceği, kaynaşabileceği hoş bir ortam. Bence, hayatımızda çok nadir yaşayabileceğimiz anlardan biri. Geçen yıl da yarışmaya katılmıştım. Sahneye çıkarken eğlenmeye baktık. Bu yıl da çok iyi hazırlandık. Geçen seneye göre daha iyi bir şekilde geliyoruz diyebilirim.

Sahil Sav (Yakın Doğu Koleji – Solist, Keman): Çocukluğumdan beri müzik ile ilgileniyorum. Daha önce de okulun orkestrasında ve korosunda yer aldım. Bu yarışmaya katılmak ve o heyecanı tadmak istedim. Bence okullar arasında müziğimizi paylaşabilmek için çok iyi bir fırsat. Sadece müzik için bir araya gelmek çok güzel. Grup içerisinde, bir yarışmaya katılmak sorumluluk ve çalışma getirdiğinden dolayı, birbirimize olan güvenimizi artırır. Yarışmaya da eğlenmek için katıldık.

Batuhan Ünalan (Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi – Solist): Küçük yaştan beri müzikle ilgileniyorum. 4 sene önce ilk enstrümanım gitarı elime aldım. Geçen yıl yarışmaya back volkal olarak katılmıştım. Şimdi grupta solist olarak yer alıyorum. Geçen yıl yarışmada, sahneye çıkmadan önce çok heyecanlıydım. Sahneye çıkınca heyecanım geçti. Kendimize çok güveniyoruz. İyi bir performans sergileyeceğiz. Biz meslek lisesiyiz, bu yüzden bu grup, insanların yeteneği ile birleşen bir topluluk. Üniversite de sahne sanatları okumayı düşünüyorum. Bu yarışma benim için bir ön hazırlık diyebilirim.

Serat Özcevher (Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi – Cajon): Elektrik bölümü son sınıf öğrencisiyim. Müzik çalışmaları bana beraberliği öğretti. Müzik sayesinde daha iyi bağlandık birbirimize. Burcu hocamızın da çok emeği var grubumuzda. Müzik konusunda profesyonelleşmeyi planlıyorum. Geçen yıl sahneye ilk defa çıktığım için çok heyecanlanmıştım.

Malak Faek Albarghouthi (20 Temmuz Fen Lisesi - Bass Gitar): 17 yaşındayım. İlkokul'dan beri müziğe merakım devam ediyor. İlk piyano, sonra da gitar çalmaya başladım. İkinci kez Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması'na katılıyorum. Bu sene grupta bas gitar çalıyorum. Kıbrıs'ta müzik ile uğraşan çok genç var. Bu yarışma sayesinde, müzik ile ilgilenen gençlere imkan verildiğini düşünüyorum. Grup olarak ise, hepimiz, bir birimize ayrı ayrı katkılar sağlıyoruz. Grup, sayesinde birbirimizi geliştiriyorız. Keyifle dinlenecek bir müzik şöleni olacağını düşünüyorum. Herkese başarılar dilerim.

Eren Serdarlılı (20 Temmuz Fen Lisesi – Vokal, Gitar): 8 yıldır müzik ile ilgileniyorum. Geçen yıl da yarışmaya katıldım. Sahneye çıktığımda çok heyecanlanmıştım. Yarışma, bizim gibi gençlerin kendilerini gösterebileceği ve ifade edebileceği bir platform. Özellikle, Kıbrıs'ta ihtiyaç duyulan bir organizasyondu. Grup çalışmasıyla birlikte, kendi enstrümanlarımız dışında, diğer müzik aletlerini de öğreniriz. Müzik konusunda kendimize katkı sağlamış oluyoruz. İyi bir yarışma olacağına inanıyorum. Herkese başarılar dilerim.

Bu yıl yarışmaya katılacak olan liseler: 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, 20 Temmuz Fen Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Doğu Akdeniz Doğa Koleji, English School of Kyrenia, Girne Amerikan Koleji, Güzelyurt Meslek Lisesi, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Levent Koleji (2 Grup), Lefkoşa Türk Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Polatpaşa Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, TED Kuzey Kıbrıs Koleji, Türk Maarif Koleji ve Yakın Doğu Koleji.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.