İÇ HABERLER
okuma süresi: 10 dak.

Atakan, Ercan yeni terminal binasındaki gecikme ile ilgili konuştu: "Başka öteleme kabul etmiyoruz, tolerans bitti"

Atakan, Ercan yeni terminal binasındaki gecikme ile ilgili konuştu: "Başka öteleme kabul etmiyoruz, tolerans bitti"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Ercan Havalimanı yeni terminal binası ile ilgili yaşanan gecikme ile ilgili konuşarak, bu konuda başka öteleme kabul etmediklerini, toleransın bittiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 09/08/19 07:43
okuma süresi: 10 dak.
Atakan, Ercan yeni terminal binasındaki gecikme ile ilgili konuştu: "Başka öteleme kabul etmiyoruz, tolerans bitti"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Ercan Havalimanı yeni terminal binası ile ilgili yaşanan gecikme ile ilgili konuşarak, bu konuda başka öteleme kabul etmediklerini, toleransın bittiğinin altını çizdi.

Atakan, 2018'de başlayan ekonomik kriz ve sonraki süreçte, maddi kaynağa ulaşma ve projeleri hayata geçirme konusunda en bahtsız bakanlıkların başında geldiklerinin altını çizdi ve "Bütün icraatlerimiz projelere, ihalelere dayalı ve bununla ilgili sıkışıklıktan en fazla mustarip olan bakanlık biziz diyebilirim" dedi. Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan Rahmican Çalışkan'ın hazırlayıp, sunduğu Soru İşareti programına konuşan Bakan Atakan, en büyük problemin yollar olduğunu hatırlatarak, bu konu ile ilgili önemli bir bilgi kirliliği olduğunu söyledi.Vatandaş iki konudan çok şikayetçi olduğunu aktaran Atakan,halkın "Seyrüsefer parası ödüyoruz, bu paralar nereye gidiyor? Neden yollara harcanmıyor?" diye sorduğunu, ama seyrüseferden toplanan bütün paraların, devletin topladığı bütün tahsilatlar gibi Maliye Bakanlığı'na gittiğini, doğrudan bakanlığa gelmediğini söyledi.

"PROJELERİMİZ OLMASINA RAĞMEN CİDDİ BİR KAYNAK SIKINTIMIZ VAR"

Maliye'ye giden bu paralar sonucunda, bakanlıklara yıllık bütçeler verildiğini belirten Tolga Atakan, bu paraların kendilerinin kontrolünde olmadığını kaydederek, "Maliye'den bize yıllık bazda kaynak ayrılıyor, örneğin; 2019 yılı için ayrılan mali kaynak, zaten şu anda Ciklos'ta süren projeye gitmiş durumda. Bizim şu anda bakanlık olarak, projelerimiz olmasına rağmen ciddi bir kaynak sıkıntımız var" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞ BAZI YOLLARIN BELEDİYENİN SORUMLULUĞUNDA OLDUĞUNU BİLMELİ"

İkinci olarak vatandaşın, kapısının önünde, mahallesindeki bir çukurundan Karayolları Dairesi'ni sorumlu tuttuğunu, belediye sınırları içerisindeki birçok yol belediyelerin uhdesinde olduğunu işaret eden Atakan, "Karayolları'nın sorumluluk alanında değildir. Dolayısıyla, özellikle sosyal medyada kapısının önündeki çukuru çekip, beni etiketleyip, "Bu yolda da bir çare" diyen vatandaşlarımız aslında bu yolların sorumlularının belediyeler olduğunu bilmelidir" dedi.

"BELLİ BİR BÜTÇE ÇERÇEVESİNDE BÖLGESEL TAMİRLERİMİZ OLUYOR. DAHA ÇOK BÜTÇEYE İHTİYAÇ VAR"

Genel olarak yolların durumunun çok iyi olmadığını,ancak, bütün yolların tarlaya döndüğüne dair, her yerin delik deşik olduğuna dair yaratılan algı olduğunu, yolların bu seviyede de olmadığının altını çizen Bakan Atakan,"İyi yollarımız, kötü yolarımız var. Bölgesel tamirlerimiz oluyor, ancak bunu belli bir bütçe çerçevesinde yapabiliyoruz" şeklinde konuştu.Daha çok bütçeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Atakan, "Bununla ilgili bütün projelerimiz yapıldı, Maliye Bakanlığı'na bloke talebimizi de yaptık. Bloke taleplerimiz karşılanması halinde, en azından yağışsız dönemde, daha efektif çalışmalar yapabileceğiz" ifadelerini kullandı.

"KARAYOLLARI OLUMSUZLUKLAR İÇERİSİNDE KENDİ ÇABALARI İLE BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYOR"

Çok zor şartlar içerisinde çalıştıklarını; maddi imkansızlıklar ve Karayolları Dairesi'nin içerisinde bulunmuş olduğu durumun da içler acısı olduğuna dikkat çeken Tolga Atakan,"400'den fazla kadro yapısı olmasına rağmen 100 civarında çalışan, yetersiz ekipman, asvalt plantine sahip olmayan bir Karayolları. Kendi altyapı malzemelerini kendisinin üretemediği bir Karayolları Dairesi. Bu olumsuzlukların içerisinde kendi çabaları ile bir şeyler yapmaya çalışıyor" dedi.

"DİŞİMİZİ SIKACAĞIZ"

Buldukları kaynaklarla da mini bölgesel ihalelere gittiklerini kaydeden Atakan, bununla ilgili geniş bir bilgilendirme yaptıklarını açıklayarak, "Hamitköy-Haspolat arasında yaptığımız çalışmalarda biraz sıkışıklık yaşadık, şimdi Dr. Fazık Küçük bulvarında aynı şekilde. Bunların takvimlerini paylaşıyoruz. Bu konuyla ilgili "Gece çalışılamaz mı?" deniliyor. Gece çalışılır, gece çalışmanın bir maliyeti vardır. Eldeki kaynak ile birden fazla yeri tamir etmeye çalışırsanız gece çalıştıramazsınız. Dişimizi sıkacağız" diye konuştu.

"YOLLAR İLE İLGİLİ YAĞIŞLI DÖNEME GİRENE KADAR ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Gönyeli Çemberi'nden Yılmazköy girişine kadar olan bölüm ile ilgili tamir çalışması olduğunu,bununla ilgili takvimi açıklayacaklarını, Dörtyol-Beyarmudu arasındaki çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu, Güvercinlik Kavşağı ile Tuzla arasındaki sanayi bölümü ile ilgili bazı tamirler olacağını aktaran Bakan Atakan,"Karpaz bölgesinde, Mesarya bölgesinde, Güzelyurt, Lefke tarafında bazı tamirlerimiz olacak. Bunlarla ilgili bütün çalışma takvimini vatandaşlar ile paylaşacağız. Yağışlı döneme girene kadar elimizden geleni yapacağız. İş bu noktada kaynak sıkıntısına takılıyor" ifadelerine yer verdi.

"DURMUŞ PROJELERİ CANLANDIRMA YÖNÜNDE TÜRKİYELİ MEVKİDAŞIMLA GÖRÜŞTÜM, KONUYU AŞMAK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Türkiyeli mevkidaşı Mehmet Cahit Turhan ile görüşmesinde ivedilikle problemli noktaların tamiratı için, Türkiye'den gelecek paket içerisinde bir miktar kaynak ayrılmasını değerlendirdiklerini dile getiren Atakan, "Bunun detayları henüz tam olarak netleşmedi, bu kaynak ulaştığında projelerimize para aktarılması noktasında süratle bakım-tamir-onarımlara geçeceğiz. Durmuş projeleri yeniden canlandırma yönünde Türkiyeli mevkidaşımla görüştüm, bu konuyu da aşmak için çalışmalar sürüyor" dedi.

"MOTORCU DOSTU BARİYERLER İLE İLGİLİ OLUMLU DÖNÜŞLER ALDIK, KAYNAK BULDUKÇA DEVAM EDECEĞİZ"

Motorcu dostu bariyer konusu hakkında konuşan Tolga Atakan, bu konunun da kaynak ile alakalı olduğunu, Ciklos'ta ilk uygulamasını yaptıklarını, motosiklet sürücülerinden olumlu dönüşler aldıklarını belirterek,"Şimdi Lefkoşa-Güzelyurt yolundaki bariyerlerde uygulayacağız. Bununla ilgili son bir ihalemiz olacak, onu bekliyoruz. Kaynak buldukça, bu bariyerleri, oto korkuluk olan yollarda uygulama planımız var" ifadelerini kullandı.

"MADDİ KAYNAĞA ULAŞMA VE PROJELERİ HAYATA GEÇİRME KONUSUNDA EN BAHTSIZ BAKANLIKLARIN BAŞINDAYIZ"

2018'de başlayan ekonomik kriz ve sonraki süreçte, maddi kaynağa ulaşma ve projeleri hayata geçirme konusunda en bahtsız bakanlıkların başında geldiklerini savunan Atakan, "Bütün icraatlerimiz projelere, ihalelere dayalı ve bununla ilgili sıkışıklıktan en fazla mustarip olan bakanlık biziz diyebilirim" şeklinde konuştu.

"KORSAN TAŞIMACILIĞA AĞIR CEZALAR GELECEK"

Korsan taksicilik ile ilgili konuşan Bakan Atakan, yasaların korsan taşımacılığa karşı net ve uygulanabilir açık yaptırımlar ile donatılmış olmadığının altını çizerek,"Bizim büyük ölçüde bitirdiğimiz yasa çalışması var, birçok eksikliği ele aldık. Çalışma yaptığımız yasada, korsan taşımacılığa yönelik yenilikler var. Korsan taksicilik yapan kişileri yasadan dolayı, komik cezalar ile geçiştirdik, ancak yeni yasa ile birlikte ağır cezalar ile karşı karşıya kalacaklar. Ancak denetim sadece polis ile çözülecek bir konu değil, taksicilerin de denetime katkı koyması gerek" dedi.

"EKİPLERİMİZİN ULAŞIM ARAÇLARINA YAPTIĞI DENETİMLERDE SONUÇLAR PEK PARLAK DEĞİL"

Yetkililerin ulaşım araçlarına yolcu gibi binip yaptığı denetimler ile ilgili konuşan Atakan, "Trafik Dairesi ekiplerimizin ulaşım araçlarına yaptığı denetimlerde sonuçlar pek parlak değil. Raporlar tutuldu, oldukça caydırıcı cevaplar vereceğiz. İzin iptaline kadar gideceğiz. Bu düzeni ya birlikte oturtacağız, ya da biz bakanlık olarak bu düzeni oturtacağız" ifadelerine yer verdi.

"ERCAN HAVALİMANI YENİ TEMİNAL BİNASI İLE İLGİLİ TOLERANS BİTTİ, BAŞKA ÖTELEME KABUL ETMİYORUZ"

Ercan Havalimanı yeni terminal binası ile ilgili gecikme olacağını, 2020'nin Nisan ayına sarkabileceğini anlatan Tolga Atakan,"Bu tarih de son tarih, bu tarihten başka öteleme kabul etmiyoruz, tolerans bitti. Bu konuda her adımı takip ediyoruz" diye konuştu.

"KARPAZ HALKININ EN AZ ŞİKAYET EDECEĞİ BAKANLIK OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM"

Karpazlıların eylemi hakkında konuşan Atakan, Karpaz bölgesinin ötelenme yaşadığını vurgulayarak, "Bizim dönemimizde Karpaz halkının en az şikayet edeceği bakanlık olduğumuzu düşünüyorum. Elimizdeki imkanlar çerçevesinde Karpaz'a hep öncelik verdik, önceliğimiz olmaya da devam edecek, onlar da bunu biliyor" dedi.

"ARAÇ MUAYENEDE SIRA BEKLENMEYECEK, RANDEVULAR ONLİNE ALINACAK, HER ARAÇ MUAYENE OLABİLECEK"

Araç muayene istasyonu konusuna değinen Bakan Atakan, şunları kaydetti: "Kamu-özel ortaklığı konusunda bir ihaleye çıkıyoruz. İstasyonlar Türkiye'deki gibi olacak. Her türlü araç tipini muayene edebilecek bir araç muayene istasyonu gelecek. Seyrüseferler ve muayenenin online olabileceği bir sistem gelecek. Muayene tarihinden 1 ay önce bir SMS gelecek, randevu online alınacak, randevu saatinde gittiğinizde sıra beklenilmeyecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.