GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 5 dak.

Köy gençleri, arsa dağıtılmayınca Güvercinlik'i terk etti

Köy gençleri, arsa dağıtılmayınca Güvercinlik'i terk etti

Mağusa'ya bağlı bin 500 nüfuslu Güvercinlik köyü sakinleri, yıllardan beri birçok sorunun çözüme kavuşmasını bekliyor. Güvercinlik köyünde yaklaşık 200 genç kırsal kesim arsası bekliyor, köyde bir gelecek kuramayan çok sayıdaki genç ise köyünden göç ediyor.

Yayın Tarihi: 18/08/19 09:45
okuma süresi: 5 dak.
Köy gençleri, arsa dağıtılmayınca Güvercinlik'i terk etti
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Kıbrıs Postası'na konuşan Güvercinlik köyü muhtarı Selahattin Şafak, uzun yıllardan beri köyün genç kesimine kırsal kesim arsası verilmediğinden yakındı.

Köyde altyapı sorunlarının yanı sıra kırsal kesim arsası ile ilgili talepler de yıllardır devam ediyor. Güvercinlik köyünde vatandaş ayrıca mandıra ve ova yollarının durumundan bezmiş durumda...

Yaklaşık 7 yıl önce köyün gençliğine arsa dağıtıldığını ifade eden Şafak, dağıtılan arsaların ise yetersiz oluğunu, köy halkının göçün önlenmesi için biran önce gençlere kırsal kesim arsası verilmesini talep ettiğini ifade etti.

Köy muhtarı ve köy halkı Güvercinlik köyünün en büyük sorunlarından biri olan mandıra ve ova yollarının da kötü durumda olduğundan yakınıyor…

Köyün girişinde bulunan anayolun kış aylarında, yağmur yağdığı zaman adeta göle dönüştüğünü ifade eden muhtar Şafak, Karayolları Dairesi'ne başvurduklarını ancak sorunun bir çözüme ulaşmayıp yolun hem köy halkına hem de civar köylere ulaşmak için bu yolu kullananlara tehlike arz ettiğini açıkladı.

Güvercinlik köyünde yakın geçmişe kadar köy halkı geçim kaynağı olarak hayvancılık ile evine ekmek götürürken, son yıllarda hayvancılık da birçok köyde olduğu gibi neredeyse bitmek üzere… Köy Muhtarı Selahattin Şafak, mandıralar kurulması için yaklaşık 30 yıl önce hayvancılara gösterilen ağıllar bölgesinin ise köyün en güzel yeri ve köyün gelişebileceği bir alan olduğunu söylüyor…

Mağusa'ya bağlı Güvercinlik köyü sakinleri yıllardan beri birçok sorunun çözüme kavuşmasını bekliyor. Bin 500 nüfusluk Güvercinlik köyünde altyapı sorunlarının yanı sıra kırsal kesim arsası sorunları da yıllardır devam ediyor. Güvercinlik köyünde vatandaş ayrıca mandıra ve ova yollarının durumundan şikâyetçi… Güvercinlik köyünde yaklaşık 200 genç kırsal kesim arsası bekliyor, köyde bir gelecek kuramayan çok sayıdaki genç ise köyünden göç etti.

"7 YILDAN BU YANA KIRSAL KESİM ARSASI DAĞITILMADI"

Güvercinlik köyü muhtarı Selaattin Şafak, uzun yıllardan beri köyün genç kesimine kırsal kesim arsası verilmediğinden yakındı.

Yaklaşık 7 yıl önce köyün gençliğine arsa dağıtıldığını ifade eden Şafak, dağıtılan arsaların ise yetersiz oluğunu vurguladı.

Köyde yaklaşık 200 gencin kırsal kesim arsası beklediğini ifade eden muhtar Şafak, arsa verilmeyen köy gençliğinin büyük bir bölümünün ise köyde gelecek kuramadıkları için göç etmek zorunda kaldığını belirtti. Köy halkı göçün önlenmesi için biran önce gençlere kırsal kesim arsası verilmesini talep etti.

Mağusa'ya yakın olmasına rağmen köyde gençlerin işsizlik sorunu da yaşadığını ifade eden Şafak, devletten icar edilen tarlaların köy dışındaki kişilere değil, çiftçilik yapabilmeleri için köy gençliğine verilmesi gerektiğini kaydetti.

YIKILAN YIKILDIĞI YERDE KALIYOR

Güvercinlik köyünün sıkıntıları kırsal kesim arsaları ile bitmiyor. Köyde var olan köprülerin zaman içinde yıkılırken, yıkılan köprülerle de kimse ilgilenmedi. Kış aylarında yağan aşırı yağışlardan en çok etkilenen köylerden biri Güvercinlik olurken, bazı tarlalar sular altında kaldı.

Köy muhtarı ve köy halkı Güvercinlik köyünün en büyük sorunlarından biri olan mandıra ve ova yollarının da kötü durumda olduğundan yakındı.

Köyün girişinde bulunan anayolun kış aylarında, yağmur yağdığı zaman adeta göle dönüştüğünü ifade eden Şafak, Karayolları Dairesi'ne dilekçe yaptığını ancak sorunun bir çözüme ulaşmayıp yolun hem köy halkına hem de civar köylere ulaşmak için bu yolu kullananlara tehlike arz ettiğini açıkladı.

"KÖYÜN EN GÜZEL YERİ AĞILLAR BÖLGESİ İLAN EDİLDİ"

Güvercinlik köyünde yakın geçmişe kadar köy halkı geçim kaynağı olarak hayvancılık ile evine ekmek götürürken, son yıllarda hayvancılık birçok köyde olduğu gibi neredeyse bitmek üzere.

Mandıralar bölgesinde yaklaşık 70 civarı mandıra bulunurken köylü yüksek girdi maliyetleri nedeni ile hayvancılık yapmaktan vazgeçti. Köyde son dönemde sadece 10 kişi hayvancılık yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Şafak, mandıralar kurulması için yaklaşık 30 yıl önce hayvancılara gösterilen ağıllar bölgesinin ise köyün en güzel yeri ve köyün gelişebileceği bir alan olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.