İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tatar: "Türkiye garantörlükten taviz vermez"

Tatar: "Türkiye garantörlükten taviz vermez"

Başbakan Tatar, Meclis'te yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk Halkının genelinin görüşü ne olursa olsun Türkiye'nin etkin ve fiili garantörlüğünden taviz vermeyeceğine inandığını belirtti.

Yayın Tarihi: 14/10/19 12:48
okuma süresi: 2 dak.
Tatar: "Türkiye garantörlükten taviz vermez"
A- A A+
Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama ile ülkede gündem değiştiğini belirterek açıklamanın ülkeye hiçbir faydası olmadığını belirterek açıklamadan üzüntü duyduklarını söyledi.

Özveri ve fedakarlıklarla dolu bir sürecin sonucunda KKTC'de yaşadığını kaydeden Tatar, gerek mal ve can güvenliği, gerek ekonomik olarak güvence olarak Türkiye'nin desteğini herkesin bildiğini söyledi.

"TÜRKİYE ETKİN VE FİİLİ GARANTÖRLÜĞÜNDEN TAVİZ VERMEZ"

Başbakan Tatar, Meclis'te yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk Halkının yaygın görüşünün Türkiye ile ayni olduğunu ve Türkiye'nin etkin ve fiili garantörlüğünden taviz vermeyeceğine inandığını kaydeden Tatar, tüm bunlar bilinirken Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasından dört gün sonra yapılan açıklama ile ortalığın karıştığını belirterek "keşke böyle bir açıklama yapılmasaydı" dedi.

Tatar, "Bu bizlerin tasvip edeceği bir açıklama değildir. Kesinlikle bu açıklama Kıbrıs Türkünü temsil etmez" diyen Tatar, bu talihsiz açıklamayla Kıbrıs Türkü rahatsız olmuştur ifadelerini kullandı.

Tatar, "Derhal ortak bir komite kurulmalı; Cumhurbaşkanının açıklaması ile ilgili olarak komitenin değerlendirmede bulunulması, halkı temsil eden meclisin bu konuda karar çıkarması lazım" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.