İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Atun: "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı son derece reformist"

Atun: "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı son derece reformist"

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı, oy birliğiyle komiteye geri çekildi. Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yapan Atun, yasanın "son derece reformist" olduğuna işaret etti.

Yayın Tarihi: 14/10/19 17:44
okuma süresi: 2 dak.
Atun: "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı son derece reformist"
A- A A+
Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı, oy birliğiyle komiteye geri çekildi.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı konusunda söz alan Komite başkanı ve UBP Milletvekili Sunat Atun, yasanın "son derece reformist" olduğuna işaret ederek, yasanın evveliyatının 2011'e dayandığını anlattı.

Yasa tasarısının, "KKTC'nin kurumsallaşması bakımından en değerli, en önemli yasa" olduğunu, çok geniş bir kesimi kapsadığını ifade eden Atun, ekonomik alanlarda oluşan kayıt dışı ekonomiyi ortadan kaldırıp, kayıt içine alacak bir yasa tasarısı olduğunu söyledi.

Yasanın geçici düzenlemelerle toplam 94 maddesi olduğunu belirten Atun, yasanın 81 maddesinin komitede yeniden düzenlendiğini aktardı.

Devletin, günümüzde bu yasaya çok daha fazla ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Atun, ülkeye mali disiplini ve ekonomik büyümeyi sağlayacak bir ekonomik plana ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yasa tasarısıyla, kaynakların en etkili şekilde kullanılmasının öngörüldüğünü belirten Atun, yasanın 2021'de kullanılmasının öngörüldüğünü, paralelinde değişmesi gereken bir takım yasa ve tüzüklerin olduğunu, bu süre içinde bunların yapılması gerektiğini kaydetti.

Yasa hakkında bilgi veren Atun, esas gayenin gelecek nesillerde haksız gelir elde edilmesinin engellenmesi olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.