İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Toros: "KKTC ekonomisi ve halkı, olması gereken seviyenin çok gerisinde"

Toros: "KKTC ekonomisi ve halkı, olması gereken seviyenin çok gerisinde"

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı, oy birliğiyle komiteye geri çekildi. Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yapan Toros, KKTC ekonomisi ve halkının olması gereken seviyenin çok gerisinde olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 14/10/19 17:48
okuma süresi: 2 dak.
Toros: "KKTC ekonomisi ve halkı, olması gereken seviyenin çok gerisinde"
A- A A+
Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı, oy birliğiyle komiteye geri çekildi.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı konusunda söz alan Komite üyesi, CTP Milletvekili Fikri Toros, KKTC ekonomisi ve halkının olması gereken seviyenin çok gerisinde olduğunu ifade ederek, hükümetin çağrısına uyarak yasayı gündemlerine aldıklarını kaydetti.

Komitenin yasa tasarısı hakkında yaptığı çalışmaları anlatan Toros, komitede alanında uzman kişilerle çalıştıklarını ifade etti.

Toros, yasa tasarısının maddelerinde ciddi revizyon yapıldığını, ilgili Avrupa Birliği direktifleriyle uyumlaşmaktan asla kopmadıklarını belirterek, yasa tasarısı konusunda komitede uyum içinde çalıştıklarını söyledi.

Bugünden itibaren yasanın uygulamaya gireceği 2021'e kadar tüm ön hazırlıkların yapılacağını ifade eden Toros, komite olarak bu reforma ihtiyaç olduğu görüşünü dile getirdi.

Toros, yasa tasarısının ülkeyi ileriye götürebileceğine ve kayıt dışılığı önleyebileceğine inanç belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.