TÜRKİYE
okuma süresi: 5 dak.

'Ülkücüler çatışmalardan uzak dursun'

'Ülkücüler çatışmalardan uzak dursun'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Seçim yapılması için gereken şartların oluştuğunu savunarak, ''Seçime gitmek için isyan mı, savaş hali mi, çatışma mı, bölünme mi olması gerekmektedir?'' dedi.

Yayın Tarihi: 12/01/10 13:49
okuma süresi: 5 dak.
'Ülkücüler çatışmalardan uzak dursun'
A- A A+

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Seçim yapılması için gereken şartların oluştuğunu savunarak, ''Seçime gitmek için isyan mı, savaş hali mi, çatışma mı, bölünme mi olması gerekmektedir?'' dedi.

Bahçeli, partisinin Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin ''başarısız bir iktidarın'' bütün emarelerini göstermeye başladığını ifade ederek, vaatlerin inandırıcılığını kaybettiğini, söylemlerin tekrar edilmeye başlandığını, üstesinden gelinemeyen sorunların bürokrasiyi yorduğunu, kurumlar arasında gerilimin arttığını savundu.

Demokrasilerde, yönetimlerin Anayasanın işaret ettiği esas ve usuller ile belirlenen sürelerde seçimle değiştiğini anımsatan Bahçeli, ''Ancak seçimle yapılan bu yasal değişimin sosyo-ekonomik zeminini ve zamanını belirleyen temel güç, toplumsal beklentilerin baskısıdır. Bu bakımdan Başbakan Erdoğan 'seçimler zamanında yapılacak' dese de ve bunu samimiyetle istese de yorgun, yılmış, yıpranmış, inandırıcılığını kaybetmiş bir hükümetin devamı mümkün görülmemektedir. Elbette ki, tek başına bir iktidarın başarısızlığını kabul ederek, zamanından önce Seçim kararı alması, bir siyasal çelişki olarak karşımıza çıksa da gelişmeler AK Parti'nin buna mecbur kalacağını işaret etmektedir. Milletin iradesine karşı direnme veya millet iradesinden korkarak kaçma, yalnızca buyruk ve başarısız despot yönetimlerin başvuracağı sığınma halidir. Ne var ki demokrasiler, millet iradesinden sonsuza kadar kaçışa müsaade etmeyen yönelimlerdir'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın koalisyon ortağı oldukları döneme atfen ''bırakıp kaçtınız'' anlamına gelen sözlerin demokratik karşılığı olmadığını söyleyen Bahçeli, milletin hakemliğinden korkmanın, verdiği yetkileri tazelemekten kaçmanın da siyaset anlayışımızda yeri olmadığını kaydetti.

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın önünde iki seçenek kaldığını ileri sürerek, ''Ya giderek eriyen partisinin düşüşünü bir noktada durdurmak için kendince yeterli zannettiği bir seviyeyi yakaladığı anda seçime gidecektir. Ya da destek seviyesini yeniden yükselteceği umuduyla karşılayamadığı toplumsal taleplere dayanabileceği kadar dayanıp zamanında seçime gitmeyi hedefleyecektir. Ne var ki Başbakan Erdoğan ve partisi açısından her iki tercih de çözülmesini ve gerileyişini durdurmaya yetmeyecek, beklenen akıbet er ya da geç karşılarına çıkacaktır. Bizim Seçim beklentimiz ve talebimizden maksadımız, Türkiye'nin, AK Parti'den bir an önce kurtulmasıdır. Bu hükümetle geçirilecek her ilave gün daha fazla tahribat, daha fazla kışkırtma, daha fazla istismar, daha fazla yoksulluk ve daha fazla dayatma demektir. Türk milletinin ve Türkiye'nin kaybedecek zamanı ve israf edilecek geleceği kalmamıştır''dedi.


-''KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR''-


Bahçeli, şunları kaydetti:

''Sonunda hür irade ile sandıkta sonuçlanacak bir Seçim sürecinin başlaması ve demokratik bir rahatlama ortamının doğması için daha nasıl bir tahribat yaşanması, daha ne kadar ağır sorunların olması gerekecektir? Yaygın yoksulluk, artan işsizlik, kimlikleri tahrik edilmiş toplum yapısı, fitili ateşlenmiş ayrımcılık, uluslararası güçlere tam teslimiyet, Seçim için yeterli ortam demek değil midir? Seçime gitmek için isyan mı, savaş hali mi, çatışma mı, bölünme mi olması gerekmektedir? Çok şükür ki, demokrasiler bu değişimin milletin meşru ve hür iradesi ile yapılabildiği rejimlerdir ve ülkemizin demokratik birikimi bizlere bu imkanı sunmaktadır. Milletimizin sonuna kadar güvendiğimiz iradesi ilk seçimde bu ilkesiz kadroları gönderecek ve inancımız odur ki Milliyetçi Hareketi iktidar yapacaktır. Kaçış yoktur, kurtuluş yoktur. Buradan Başbakan'a hatırlatırım ki korkunun da ecele faydası yoktur'' diye konuştu.


-ÜLKÜCÜLERE UYARI-


MHP Lideri Bahçeli, parti mensuplarına ve ülkücü gençliğe seslendiğini ifade ederek, ilkesiz ve kimlik bunalımı yaşadığını belirttiği Hükümetin, millete yönelik kimlik tahriklerinin toplumsal öfkeyi biriktirdiğini ileri sürdü.

''Başbakan'ın her konuşmasındaki ayrımcı mesajlarının, toplumda derin fay kırıkları oluşturmaya başladığını'' öne süren Bahçeli, yara alan kardeşlik duygularının istismar ve kışkırtmaya açık ve hassas hale gelen toplumun kimlik reflekslerini arttırdığını söyledi.

Yıllardır birbirine sokularak yaşayan toplum fertlerinin, ayrışma eğilimi göstermeye, komşular arasında keskin sınırlar çizilmeye başladığını ifade eden Bahçeli, bu gergin ve hassas ortamın, herkese yeni ve ayrı bir sorumluluk yüklediğini vurguladı.

A.A.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.