İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

CTP-BG MYK, Taçoy'un basın toplantısyla ilgili açıklama yaptı

CTP-BG, Taçoy'un basın toplantısyla ilgili açıklama yaptı

<P>CTP-BG MYK, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy'un basın toplantısı ile ilgili açıklama yaptı.</P>

Yayın Tarihi: 16/02/10 13:46
okuma süresi: 4 dak.
CTP-BG, Taçoy'un basın toplantısyla ilgili açıklama yaptı
A- A A+

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Sayın Hasan Taçoy, 12 Şubat tarihinde Telekomünikasyon Dairesi'nin faaliyetleri ile ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında ortaya konan kimi görüşlerin ele alınıp irdelenmesi gerektiğine inanıyoruz.

Sayın Bakan basın toplantısında Tuzla, Paşaköy, Ercan, Değirmenlik, Haspolat ve Gemikonağı santrallerinden 15 Şubat tarihinden itibaren ADSL internet hizmeti verilmeye başlanacağını ifade etmiştir. Geçmiş UBP hükümetleri döneminde, sadece telefon görüşmesine olanak sağlayan santrallar kurulur ve ısrarla aynı teknoloji tercih edilirken ADSL, yani genişband internet kullanımı, CTP-BG hükümeti döneminde gündeme getirilmiş, aynı anda hem telefon, hem ADSL ve hem de IP TV hizmeti veren santrallar (MSAN) alınmış, 28 merkeze, 33 adet MSAN kurulması için ihale tamamlanmış ve alınan santralların kurulumuna başlanmıştı.

Görevi devralmasının üzerinden 9 ayı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen, Sayın Taçoy'un sözkonusu santrallardan sadece birkaç tanesini devreye sokabiliyor olmasının izahı ne yazık ki yoktur. Öte yandan bizim dönemimizde ve AB finansmanı ile hazırlanmış olan proje de, projenin kurulması için devlet tarafından yapılması gereken işler yapılmadığı için tehlikededir. AB,tarafından bakanlığa ültümatom anlamına gelen, oldukça sert bir yazı yazılmış ve projenin uygulanmasının, Şubat ayı sonuna kadar durdurulduğu bildirilmiş; projeye devam edilebilmesi için bakanlıktan güvence talep edilmiştir.

Kimsenin devleti bu gibi durumlara düşürmeye ve devleti, imaj kaybına uğratmaya hakkı yoktur. CDMA projesinin de yakın bir zamanda tamamlanacağını söyleyen Sayın Taçoy, bu hizmetin sunulmasındaki gecikmelerin gerçek nedenlerini ortaya koymak durumundadır. Bu arda ara bağlantı ücretlerinin yeniden ayarlanması için çalışma başlattıklarını söyleyen Sayın Taçoy, hedeflerinin hizmetlerin daha da ucuzlatılması olduğunu dile getirmiştir.

Bu konuda Türk Telekom ile görüşme başlattıklarını dile getiren Sayın Bakan, elmalarla armutları karıştırmaktadır. Türk Telekomla başlatıldığı söylenen görüşmeler bir sonuca varılırsa, ulaşılacak olan sonuç, KKTC ile Türkiye arasındaki telefon trafiğindeki ücretleri etkileyecektir. Ele alınması gereken konu, ülkemizdeki mobil tarifeler ile ara bağlantı ücretleridir.

Türkiye, AB'nin şebeke içi aramalar ile şebekeler arası aramalardaki ücret farkının minimum düzeye getirilmesi talebi çerçevesinde 1 Nisan, 2010 tarihinden geçerli olmak üzere arabağlantı ücretleri % 50 dolayında indirime tabi tutarken, ülkemizde, gerek sabit telefondan mobile, gerekse mobil şebekeler arasındaki telefon trafiğinde hala fahiş ücretler uygulanmaktadır.

Devletlerin asıl görevi, yurttaşına kaliteli ve düşük maliyetli hizmet sunmaktır. Sayın Taçoy'a bir kez daha soruyoruz, mobil iletişimde büyük ucuzlamaya neden olacak olan arabağlantı ücretlerini ne zaman düzenlemeyi düşünüyorsunuz? Sizin yetkinizde olan mobil telefon görüşme tarifelerini ne zaman düşüreceksiniz? Mobil konuşmayı ne zaman ucuzlatacak ve halkın bu hizmeti çok daha düşük tarifelerle almasına olanak tanıyacaksınız?

Son olarak Sayın Taçoy'a şunu sormak isteriz:
Ercan Havalimanında ihale açmadan depo inşa edilmesine izin verdiniz; gümrüksüz eşya satış mağazası ihalesini üç kez ertelediniz; tüm bunlar gibi sözde icraatlar yapılırken, hakkınızda herhangi bir yanlış imajın doğmaması için, bakanlık görevine başladığınızdaki mal beyanınızı kamuoyu ile ne zaman paylaşacaksınız?

CTP MYK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.