TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

Türkiye Değişim Hareketi Londra'daydı

Türkiye Değişim Hareketi Londra'daydı

<P>Londra'ya gelerek Avam Kamarası'nda konuşan Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül, Londra'da düzenlediği basın toplantısında iktidara geldiklerinde şahlanacaklarını belirterek, yurt dışındaki lobi çalışmalarında sivil toplum örgütlerine kendilerini tanıttıklarını söyledi. </P> <P> </P>

Yayın Tarihi: 25/03/10 09:08
okuma süresi: 4 dak.
Türkiye Değişim Hareketi Londra'daydı
A- A A+

TDH'nin görevinin Türkiye'yi Almanya, İngiltere gibi ülkelerin önüne taşımak olduğunu vurgulayan Sarıgül, Türkiye'yi yönetmeye aday olduklarını, bu nedenle görüş ve düşüncelerini yurt dışında toplum örgütleriyle paylaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

TDH'nin kurucularından Zeynep Dereli, işadamı Zekeriya Yasemin, eski büyükelçi Faruk Loğoğlu ile Londra'ya gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Özer Restoran'da Türk ve İngiliz basınına partisinin çalışmaları, hedefleri hakkında bilgi verdi, soruları yanıtladı.

İngiliz Parlamentosu'nu ziyaret ettiğini ve seçim sistemini incelediğini söyleyen Sarıgül, Türkiye'de partilerin liderler partisi olduğunun altını çizdi. Sarıgül; "Bizde seçimi kaybeden partilerin liderleri görevlerine hala devam ediyor. Bu noktada eski Başbakanlardan Tony Blair'ı, görevi başındayken başbakanlığı bıraktığı için kutluyorum. Türkiye'de genel başkan geliyorlar ve gitmiyorlar. Bir genel başkan, 26 yıldır gitmiyor. TDH olarak siyasi üslubu da değiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Partilerinin bugün Türkiye'de ikinci parti olduğunu ve ilk genel seçimlere katılacağını açıklayan Sarıgül, seçim yaklaştıkça çok daha iyi noktalarda olacaklarını belirtti, şunları söyledi;

"Türkiye, dünyanın 7. büyük ekonomisi. Ancak 7 milyon vatandaşımız işsiz. 2,5 milyon üniversite mezunu iş bulamıyor. İktidar dünya ile koptu. Özellikle tarım, hayvancılık, turizm durma noktasına geldi. İnsanların yatırım yapma heyecanları kalmadı. Çünkü iktidar, 8 yıldır iktidarda, ama sorunlara çözüm bulamıyor. 15 milyon yurttaşımız ayda 55 dolarla geçinmeye çalışıyor. 13 milyon engelli vatandaşımız var, sağlıkta sorun var. Kötülemek istemiyoruz, ancak keşke iktidar Türkiye'yi çok iyi noktaya taşısa da biz çıkmasaydık. Enerji, su kaynakları, ormancılık, fındık, çay, incir, üzüm, pamuk, tarım, hayvancılık konularında dünyaya açılması lazım".

Ermenistan ile ilişkiler konusunda, Türkiye'nin bölgenin önemli ülkelerinden bir olduğunu belirten TDH Lideri, sadece Ermenilerle bir protokol yapmanın Azerileri incittiğini kaydetti. "Biz iktidara geldiğimizde her iki tarafla masaya oturacağız, çözüme katkıda bulunacağız" diyen Sarıgül, Türkiye'nin şu anda dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olduğunu, yatırımların Türkiye'nin siyasi istikrar ve siyasetinin kavgacı üslubundan dolayı gelmediğini öne sürdü.

İktidarın, siyasi partilerin yargıyla kavgalı olduğunu kaydeden Sarıgül, iktidara geldiklerinin ilk 2 ayında siyasi partiler kanunu, Güney Doğu'da Kürt vatandaşların sorunlarını ulusal uzlaşıyla çözeceklerini ifade etti.

Türkiye'de ilk defa Şişli Belediye Başkan yardımcılığına bir Ermeni vatandaşımızı getirdiğine dikkat çeken Mustafa Sarıgül, TDH olarak bütün farklı kültür ve inançları ülkemizin zenginliği olarak gördüklerini söyledi.

Partisinde 702 bin kişinin gönüllü kurucu olduğunu, bunu yakında 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini ekleyen Sarıgül; "Kadınlara, gençlere büyük önem verdiklerini" ekledi. Kendisinden potansiyel Obama olarak bahseden hanım hayranlarına; "Obama'ın babası benim geçmişimi andırıyor. Çünkü çok fakirdi. Obama buraya babasının gücüyle geldi" mesajını verdi.

30 yaşında Türkiye'nin en genç milletvekili olduğunu kaydeden Mustafa Sarıgül, partilerinin demokrasi misyonunu "özgürlükçü, sosyal demokrasiyi savunan merkez partisi" olarak tanımladı. Batıdan Olaf Palme, Willie Brandt, Türkiye'den Turgut Özel ve Prof. Erdal İnönü'yü kendilerine örnek aldıklarını kaydeden Sarıgül; bilime, teknolojiye son derece önem verdiklerinin altını çizdi.

StarKıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.