Mobbing uygulayan bazı kişiler fesat olarak adlandırılırlar; daima kötülükle uğraşır, iftira atar dedikodu yaparak kötülük yapmaya çalışırlar. Kimi zaman da daha sinirli yapıda mobbingciler vardır; daha fevri ve agresif davranırlar, sürekli bağırıp beddua ederler ve sürekli karşısındakini aşağılama modundadır. Kendini beğenmiş tipteki mobbingcilerse kendini herkesten üstün görme eğilimindedir. Daha çok kıskanç bir yapıdadır ve başkalarına karşı nefretle ve saldırı ile yaklaşırlar. Herkes kendisinin çıkardığı yeni nizamlara ayak uydurmak zorundaymış gibi düşünür. Sadist diyebileceğimiz bir mobbingci türü de başkalarını sürekli köşeye sıkıştırmış hissettirmekten zevk duyar. Üst pozisyonlara gelebilmek için her türlü yola başvurabilir karakterdedir. Kimileri de yöneticilerin gözüne girebilmek için onların yardakçısı gibi görünür ve geride kalan herkese kötü davranır. Başka birisinin kendinden önce yükseleceğinden endişe edenler de zaman zaman mobbing uygulama yoluna girebilirler. Bazı mobbingciler de sadece eleştirileri ile çalışanı bıktırırlar. Yapılan her şeye bir eleştirileri vardır ve hiçbir şeyden memnun kalmazlar.
Bu denli yorucu insanların olumsuz davranışlarına maruz kalan kişilerde zaman içerisinde bazı belirtiler ortaya çıkmaya başlar. Özellikle hatırlama konusunda zayıflamalar başlar. İsteksizlik, moral bozukluğu, huzursuzluk, özgüvende düşüş yaşanmaya başlar. Kişi zamanla kabuslarla boğuşmaya başlar. Mide-bağırsak sorunları yaşamaya başlar. Kalp çarpıntıları, boğazda veya ağızda kuruluk, terleme gibi fiziksel belirtiler ortaya çıkabilir. Özellikle sırt, boyun ve kas ağrıları bu kişileri yorar. Uykularında bozulmalar meydana gelir.
Mobbing ile başa çıkabilmek adına kişinin tıbbi ve psikolojik destek gerekecektir, ayrıca bu destek mobbing savaşında bir kanıt olarak gösterile bilinecektir. Ayrıca izlenecek bazı adımlarla iş yerinde mobbinge karşı durabilmek açısından yararlı olacaktır. Öncelikle bu şiddete açık bir şekilde itiraz etmek gerekmektedir. Bununla birlikte çalışana yöneltilen anlamsız emir ve iş yükleri yazılı olarak kayıt tutulmalıdır. Mobbingi uygulayan üst yönetim değilse eğer durum yönetime açıklanmalıdır. Mobbinge maruz kalan kişi diğer iş arkadaşlarından destek almalıdır. Zira onlar da benzer duruma maruz kalıyor olabilirler. Bunların yanı sıra mağdur olan kişinin stresle baş etme yöntemlerini kuvvetlendirmesi adına gevşeme ve nefes egzersizlerinden yararlanabileceğinden bunlarla ilgili uygulama yapılabilir. İş yerlerinde ise mobbingin önüne geçebilmek adına yönetimin bu konuda çalışanlarını bilgilendirmeleri, eğitimler vermeli ve mobbing uygulayan kişiye yaptırımlar uygulama konusunda tavrını açık şekilde belli etmeli ve söz konusu kişi kim olursa olsun iş yerinden uzaklaştırılmalıdır.
Unutmayalım ki mobbing uygulayan yetişkinler de bir zamanlar çocuktular ve çok yüksek ihtimalle okul ortamında akran zorbalığı uygulayan çocuklardı. Yani her psikolojik sorunda olduğu gibi bu konunun da temeli çocukluğa dayanmaktadır. Bu nedenle ailelere diğer bir öneri de çocuklarının zorbalık uyguladıklarını farketmeleri veya bu yönde bir şikâyet almaları halinde durumu inkâretmeyip bir an önce psikolojik bir destek başlatmalarıdır.