"Gönyeli Çemberi'nden memnunum" demek yasak

Yayın Tarihi: 21/09/17 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Bir Gönyeli Çemberi Kaçış Yolu muhabbetidir dönüyor sosyal medyada.

Geçen gün yazdığım ve 12 yaşındaki kızımla olan okul yolculuğum ile ilgili onun izlenimlerimi anlattığım yazı da konu oldu sosyal medyadaki arkadaşlara.

Nefret o kadar büyümüş ki, utanmasalar birçok kişinin keyifli diye nitelendirdiği yazıma konu ettiğim 12 yaşındaki kızıma da saldıracaklar.

Ne çembermiş kardeşim?

"Kaçış Yolları Projesi'nden memnunum" diyeni Engizisyon Mahkemeleri'nde yargılayıp, sosyal medyada infaz ediyorlar.

Tamam bazı teknik kişilerin, yaya yolu ya da bisiklet yolu konusunda haklı bakış açıları var. İtirazım da yok. İnşallah gün gelir onlar de yerine getirilir ama bazıları, Gönyeli Çemberi'nde geçerken, 'Alman autobahnlarında geçtikleri hızda' geçmeyi hayal ediyorlardı demek ki, bu rahatlama bile büyük hayal kırıklığına neden oldu.

Aslında hepimiz biliyoruz ki hayal kırıklığı falan değil. Maksat, yapılan bir işin, yapana getireceği siyasi popülaritenin önüne geçmek ya da bunu mümkün olduğu kadar azaltmak.

Yani oradan frene hiç basmadan 65 kilometre saatte hızla mı geçmeyi ümit ediyordunuz?

Proje kimindir, Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst zamanında mı başladı ve o da tamamlayıcısı mı oldu, yoksa tamamen onun inisiyatifi ile mi başlatılıp bitirilmiş onu da bilmiyorum. Çok da umurumda değil.

Benim baktığım, güne, Gönyeli Çemberi'ndeki ölümcül sıkışıklıkta sinirden olumsuz ve yorgun başlayıp başlamadığımdır.

Hatırı sayılır bir rahatlama olduğu, inkar edilmeye kalkışılsa ve bunu söyleyenlere sosyal medya üzerinde saldırılsa da bir gerçektir. Kimse kusura bakmasın. Bir dostumun dediği gibi, "Hükümeti eleştirecek başka bir şey bulun. Gönyeli Çemberi'nden size ekmek çıkmaz"

Gelelim teknik meselelere… Mühendis değilim ama mühendislerle konuşurum. Siyasi angajmanı olmayıp, konulara kendi partisi yapınca 'tamam', başka parti yapınca 'rezalet' dürtüsüyle teknik fetva vermeyen mühendislerle tabiî ki.

Gönyeli Çemberi'nin bir alt geçit/üst geçit modeline dönüştürülmesinin artık şart olduğunu söylüyorlar.

Yani Ercan kavşağı ya da Girne girişindeki kavşak gibi bir modelleme ile bu sorunun kökten çözülebileceğini ifade ediyorlar. Ama bunun maliyetinin de devasa boyutlarda olacağını da söylemeden geçmiyorlar.

O yolu her gün birkaç kez ve çoğunlukla trafiğin en sıkışık olduğu zamanlarda kullanan birisi olarak, yeni yapılan kaçış yolu sisteminin oradaki trafiği nispeten rahatlattığını söylerken, sorunun hala var olduğunu ve ülkemizde gittikçe artan araç ve üniversite otobüs sayısı artmaya devam ettiği sürece bu çözümün geçici olacağını görmeyecek körlükte değilim.

O nedenle tavsiyemdir:

Geçici rahatlamayı getirecek bir çözüm getirdiniz. Kabul. Bunun için de müteşekkiriz ama trafikte arabadakilerin, sonra da etraftaki arabalardakilerin boğazına sarılacak noktaya yeniden gelmeden köklü bir çözümü öngörüp projelendirmenin zamanı geldi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları