ALSANCAK
okuma süresi: 2 dak.

Alsancak kadınları üretiyor

Alsancak kadınları üretiyor

Sosyal ve ekonomik hayatlarını geliştirmek isteyen Alsancaklı kadınlar, Alsancak Kadın Kursu aracılığıyla yaptıkları ürünleri satarak aile ekonomisine katkı sağlama imkanı buluyor.

Yayın Tarihi: 30/11/18 14:21
okuma süresi: 2 dak.
Alsancak kadınları üretiyor
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Girne Postası, Alsancak Kadın Kursu'nu ziyaret ederek bölgeli kadınların yapmış olduğu el emeği eserleri yerinde inceledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından kurulan Alsancak Kadın Kursu'nda ahşam boyama, nakış, üç boyutlu resim, kumaş boyama, boncuk işleme, oymacılık, gibi çalışmalar yapılıyor.

Alsancak Kadın Kursu, bölgede yaşayan kadınlara boş vakitlerini değerlendirme imkanı verdiği gibi, kadınların bir arada üretim yapmasına da olanak veriyor…

Alsancak Kadın Kursu öğretmeni Şaziye Bullici, Kadın Kursu'nun bölgede yaşayan kadınlar için önemli bir yer olduğunu söyledi.

Kadınların üretken faaliyetlerini desteklemekten duyduğu mutluluğu dile getiren Bullici, "Kadın Kursu, kadınların üretimini teşvik ediyor. Bir yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru eserler, Haziran ayında Alsancak İlkokulu'nda sergileniyor. İsteyenler çalışmalarını satarak geçimlerine katkı sağlayabiliyor" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.