ALSANCAK
okuma süresi: 3 dak.

Alsancak Belediyesi, dere ıslah çalışmalarına hız verdi

Alsancak Belediyesi, dere ıslah çalışmalarına hız verdi

Alsancak bölgesinde dere ıslah çalışmalarına hız verildi... Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, konuyla ilgili Girne Postası'na bilgiler verdi...

Yayın Tarihi: 20/08/19 16:10
okuma süresi: 3 dak.
Alsancak Belediyesi, dere ıslah çalışmalarına hız verdi
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, belediyenin yürüttüğü dere ıslah çalışmaları hakkında Girne Postası'na konuştu.

Sel riskini ve taşkın hasarlarını en aza indirgemek için dere temizliklerinin gerçekleştirdiklerini aktaran Ataser, çalışmaların Eylül ayının sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini bildirdi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketine işaret eden Ataser, yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara ve taşkınların önüne geçmek amacıyla kış sezonu öncesinde dere temizlik ve ıslah çalışmalarına hız verdiklerini aktardı.

6 DERE ISLAH EDİLİYOR

Alsancak bölgesinde ıslah edilmesi gereken 6 derenin bulunduğunu söyleyen Ataser, 2 derenin temizlik çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. "Dereleri ıslah etmek için yoğun bir çalışma içindeyiz" diyen Ataser, "Alsancak merkezinde bulunan dere ıslahı ve temizliği için gerekli ekip ve ekipmanlarla çalışmalarımız sürüyor. Ankara Caddesi ve Şht. Türker Sokak'ta bulunan derelere müdahale ediyoruz. Hedefimiz tüm derelerdeki ıslah çalışmalarını Eylül ayının sonuna kadar bitirmektir" diye konuştu.

Kış sezonu öncesinde mevcut çalışmaların tamamlanacağına değinen Ataser, "Geçen yıl yaşadığımız felaketi bu kış döneminde yaşamak istemiyoruz. Amacımız vatandaşların mağdur olmamasıdır. Aşırı yağışlar nedeniyle bölge halkımız çok sıkıntı çekti. Bu nedenle kış sezonu öncesinde çalışmalarımızı tamamlamak için gayret gösteriyoruz" dedi.

Geçtiğimiz yıl aşırı yağışlar nedeniyle Alsancak'ın Milos ve Maltepe bölgelerinde ciddi sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Ataser, "O bölgelerde şiddetli yağışlar nedeniyle evleri su basıyordu. Sorunun büyük bir kısmını çözdük" ifadelerini kullandı.

"BİZE ENGEL OLMASINLAR YETER"

Derelerdeki sıkıntıları çözmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini bildiren Ataser, çalışmaların belediyenin öz kaynaklarından karşılandığını söyledi. Derelerin Su Dairesi ve Kaymakamlığa bağlı olduğunu ifade eden Ataser, "Merkez hükümetimizden beklenti içinde olmadan dere ıslah çalışmalarını kendimiz yürütüyoruz. Tek beklentimiz bize engel olmasınlar yeter. Çünkü bu süreci hızlıca atlatmak istiyoruz. Alsancak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.