ÇATALKÖY
okuma süresi: 15 dak.

Hulusioğlu, "birlikte devam" dedi

Hulusioğlu, "birlikte devam" dedi

Çatalköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Hulusioğlu, "Daha iyi, daha güzel, daha mutlu Çatalköy ve Arapköy için birlikte devam" dedi.

Yayın Tarihi: 19/06/18 11:41
okuma süresi: 15 dak.
Hulusioğlu, "birlikte devam" dedi
A- A A+

Özellikle geniş bir coğrafyaya yayılmış beldelerde hizmet götürmek belediyeler için hem ekonomik hem de insan kaynakları açısından zorlayıcı bir durumdur. Lakin belediyecelik demek halka hizmet demektir. Bu bağlamda da hizmet üretebilme kabiliyetini canlandırmak, yerleşim birimlerine etkin, verimli ve doğru hizmetler götürülmesinin mücadelesini vermek belediye başkanlarının ilk görevidir. Tüm bunları yaparken beldenin kültürel, tarihsel ve sanatsal mirasının korunması, yaşatılması ve beldenin sosyo-ekonomik kalkınmasının bir unsuru olması için zengin bir yelpazede çeşitli projeler hayata geçirmek gerekir.

2 dönemdir belediye başkanlığı yapan ve şu anda da tekrar bu göreve aday olan Mehmet Hulusioğlu da bu mücadeleyi veren bir isim.

Mehmet Hulusioğlu, geçtiğimiz dört yılı değerlendirirken, yeni dönem hedeflerinden bahsetti ve Çatalköy için bir de özeleştiri yaptı.

Geçen seçim döneminde söz verilen projelerin yüzde 80'ini hayata geçirdiklerini söyleyerek sözlerine başlayan Hulusioğlu; "Projelerin bir kısmı tamamlandı, bir kısmı da tamamlanmak üzere. Tamamlanmak üzere olanlar yapım aşamasındadır, bir kısmında da ihaleler tamamlanmış durumda. Sözleşme seçim yasaklarına takıldığı için bu süreci daralttı ve seçim sonrasına kaldı. Belediyemiz bu dört yıl içerisinde özellikle mali yapı açısından başarılı bir performans gösterdi. Belediyelerin mali yapıları kamuoyunda sürekli tartışılıyor ama bizim belediyemizin şu an da gelirleri giderlerinden daha fazladır ve bu yılı 1.5 milyon artıyla kapattık. Bütçemizi hem tasarruf anlamında hem kaynaklarımızı doğru kullanma anlamında hem de yapılandırmamız gereken borçlarımızı yapılandırıp ödeme anlamında hep planlayarak bu duruma getirdik. Belediyemiz, 28 belediye içerisinde hayatını sağlıklı bir şekilde idame ettirecek belediyelerden bir tanesidir" dedi.

"DOKUNAMADIĞIMIZ NOKTALARA DA BU DÖNEM DOKUNACAĞIZ"

Önümüzdeki dönem için hedeflenen projelerden de bahseden Hulusioğlu, hem ihalesi yapılan ve işe başlanan hem de şu anda devam eden projelerin tamamlanmasının öncelikli hedefleri olduğunun altını çizdi. "Öncelik sırasına göre mali imkanlarımız çerçevesinde özellikle TC'den aldığımız proje bazındaki destekle, AB'den aldığımız projelerin sürdürülebilirliğini sağlamak en büyük hedefimiz" diyen Hulusioğlu, alt yapı konusunda rutin çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Dokunamadığımız noktalara da bu dönem dokunacağız çünkü bir çok noktada altyapılarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Tamamlayamadığımız noktalarda asfalt ihtiyacı olan az bölgemiz kaldı. Kaldırım çalışmalarını da hızlı şekilde tamamlayacağız. Altyapılarımızı tamamen tamamlayıp insanlarımızı daha mutlu edeceğiz."

"ÇÖPLERİMİZİ TOPLAYARAK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRMAK HEDEFİNDEYİZ"

AB'nin desteğiyle 4 belediyenin ortaklaşa yürüttüğü katı atıkların Güngör Çöplüğü'ne taşınması projesinden de bahseden Hulusioğlu, çöp için alınan ücretlerin oldukça düşük olmasından ötürü yaşanan ekonomik problemlerin de bu sayede ortadan kalkacağını ve bir yandan da zamandan tasarruf edileceğini söyleyerek şu şekilde konuştu : "Özellikle çağdaş ülkelerde olduğu gibi bu projenin bir başka bacağı olan geri dönüşüm malzemelerinden, (cam şişe, plastic) vs atıkların geri dönüşümüyle ilgili insanları bilinçlendirme için bir projemiz var. Belli istasyonlar oluşturarak vatandaşlarımızı buna hazırlayarak önümüzdeki süreçte dünya standartlarında çöplerimizi toplayıp geri dönüşüme kazandırmak hedefindeyiz."

"ALTYAPI KONUSUNDAKİ SIKINTILARI BERABERİNDE GETİRİYOR"

Çatalköy'de yaşanan en büyük sıkıntılarıdan birinin de özellikle turizm ve üniversite sektörünün bölgede konuşlanma isteğiyle projelerin buraya yönlenmesinden kaynaklandığını dile getiren Hulusioğlu, bu durumun altyapı konusundaki sıkıntıları da beraberinde getirdiğini ifade etti.

"TRAFİK BİZİM İÇİN ARTIK BİR İŞKENCE"

Trafik konusunda yaşanan sorunlara da değinen Hulusioğlu; "Bütünlüklü projeler içerisinde devletin ihale etmiş olduğu Acapulco'dan Girne Kavşağı'na kadar olan yolun hızlı bir şekilde yapılmasını bekliyoruz. Trafik artık bizim için işkence oldu. Gece gündüz bunun için mücadele edeceğiz. İhalesi tamamlanmış bir projedir. İnşallah 4 yıl içerisinde bu yol da tamamlanır. Hem yatırımlarla eş güdümlü olarak bölgemizin gelişimi sağlanır hem de başka sorunumuz olan atık suların toplanmasıyla ilgili sistemlerin oluşturulması gerekiyor. Bu da bütünlüklü projede var. TC ile KKTC arasında imzalanan su temin projesinin ikinci ayağıdır. Vatandaşların büyük çoğunluğuna ulaştı bu su. Artık atık suların toplanması ve tarımda kullanılacak pozisyona getirilmesiyle ilgili uluslararası anlaşmada ön görülüyor. Merkez hükümetin bu konuda da hareket etmesini bekliyoruz. 2.5 yıl geçti imzalanalı. Hükümetimiz bu konuda da maalesef sınıfta kaldı ve çalışma yapmadı Umarım yeni hükümet ciddi şekilde çalışır. Özellikle Beşparmak Dağları'nın kuzey sahil şeridi büyüdü. Bu atık suların paket arıtmalarla arıtılıp denize bırakılması birçok sorunu beraberinde getiriyor. Girne Belediyesi'nin arıtmasıyla birlikte buna ciddi anlamda bakıyoruz" dedi.

SOSYAL AKTİVİTE MERKEZLERİ

Önümüzdeki dönem gerçekleştirmeyi planladıkları projelere değinmeye devam eden Hulusioğlu; "Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra halkımız bize görev verirse çok büyük bir mücadele içerisine gireceğiz. Arapköy'de ihtiyaç olan istinat duvarlarının yapılmasıyla birlikte gençlerin daha sağlıklı spor yapması için halı saha yapılması gerekiyor. Bir buçuk yıl evvel tamamlamış olduğumuz aktivite merkezinin, muhtarlık binalarının, düğün vs. gibi aktivitelerin yapıldığı çocuk oyun alanlarının, spor aletlerinin olduğu bir mekan yaptık. Eksiği otoparktı onu da seçimlerden hemen sonra icraatımıza başlayıp kompleks haline getirmek sitiyoruz. Çatalköy'de bir de sosyal aktivite merkezi projemiz var. Onu da seçimlerden hemen sonra ihale edeceğiz. Sosyal kültürel, derneklerin birliklerin atölyeleri olacak, sanatçıların atölyeleri olacak orada çalışıp üretecekler. Büyük bir fuaye alanında da sergilenecek. Hem bölgemizin ihtiyacı olan hem kendi öz varlıklarımız olan sanatımıza, sanatçımıza sahip çıkma adına gençlerimizi daha da teşvik etme anlamında güzel bir mekan oluşturacağız" dedi.

ULUSLARARASI VOUNOUS PİŞMİŞ TOPRAK SEMPOZYUMU'NUN İKİNCİSİNE HAZIRLIK

Hulusioğlu geçen yıl birincisi gerçekleştirilen Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun bu sene ikincisini gerçekleştireceklerinin de müjdesini verdi ve; "Seçimlerden sonra bu konuyu Eski Eserler Dairesi ile de paylaşacağız. Antik köy oluşturup turizme kazandırmak istiyoruz. Gerçekten turizmimizi şekillendirmesini istiyoruz. Deniz, güneş ve kumarın haricinde çok daha çeşitli turizm yönlerimizin olduğunun bilinciyle Çatalköy Belediye hudutları içerisinde olan tarihi yerlerimizin turizme kazandırılması için projelendiriyoruz. Vounos birincisidir. Çünkü 5 bin yıllık yerleşim yeridir. İngiliz sömürge döneminde birçok mezarın açılarak tarihi eserlerin bir kısmının Fransa'da bir kısmının da Amerika'da sergilendiğini biliyoruz. Biz hem bölgemizdeki insanların yaşam standartlarını yükseltmek için , hem de insanların ekonomik güçlerini daha yukarıya çekebilmek için doğru yatırımlar için sürekli çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"GİRNE-ÇATALKÖY İMAR PLANI İLE GELECEĞİMİZ ŞEKİLLENECEK"

Girne-Çatalköy İmar Planı konusuna da değinen Hulusioğlu; "Düşündüklerimizi ve hayal ettiklerimizi bunun içinde konuşlandırdık. Önümüzdeki yıllarda bu planın uygulanmasıyla birlikte geleceğimizi şekillendirecek. Okulların, hastanelerin, devlet binalarının nerede konuşlanacağını belirledik. Bölgemizi planlayarak gelecek nesillere çok daha sağlıklı bir kent bırakma konusunda hızlı bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

ÇATALKÖY'E AKTİVİTE MERKEZİ

Çatalköy'de yine Arapköy'deki gibi bir aktivite merkezinin yaratılacağı projeleri olduğunu da söyleyen Hulusioğlu, projenin ihale edildiğini ancak seçim yasaklarına takıldığını belirtti.

KANAYAN YARA TEKNECİK ELEKTRİK SANTRALİ

Bölgenin kanayan yarası Teknecik Elektrik Santrali konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Hulusioğlu, santralin bacasından çıkan zehirli gazların bölgeye, insanlara ve doğaya çok büyük zarar verdiğini, bu konuyla ilgili 8 yıldır mücadele ettiklerini ve bu mücadelenin sonucunda kullanılan yakıtın 6 derecesinden 1'lere indiğini ama yine yetersiz kaldığını ve Teknecik Elektrik Santrali'nin gelmiş geçmiş hükümetlerin hepsinde olduğu gibi filtre takılması öngörülse de takılmadığını ve bu konudaki mücadelelerinin daha sertleştireceğini sözlerine ekledi.

"ESKİ KÖY MERKEZİNİ TURİZM AMAÇLI KULLANABİLSEK"

Hulusioğlu Çatalköy'le ilgili özeleştiride de bulundu."Keşke Çatalköy'ün merkezi olan ve dokusunun çok bozulmadığı eski köy merkezini tamamen turizm amaçlı kullanılabilecek bir pozisyona sokabilseydik. Çünkü turizm bizim için büyük bir potansiyel. Otellere gelen turistleri otelden çıkartmak için belli merkezler oluşturabilmemiz gerekiyor. Keşke bunu yapabilseydik. Konumu itibariyle trafiğin ana aksının eski yerleşim yerinden geçmesi bunu şu anda yapmamızı imkansız kılıyor ve birçok yolu düzenlemiş olmamıza rağmen trafiği kaldıramadığını görüyoruz. Bununla ilgili yeni imar planında birtakım çalışmalar yaptık. Üst bölgeyi Acapulco Kavşağı'na bağlamak için koridorlar belirledik. Çalışmalarımıza harita uzmanlarıyla başladık. Ön çalışmamızı Harita Dairesi ve Karayolları'na sunacağız. Tamamen eski yerleşim yerinden kurtarmak istiyoruz. Çünkü üst bölgede olan yerleşim yerlerine ulaşmak büyük bir sıkıntı arz etmektedir. Bunları çözebilmek bu bölgede yaşayan insanlara büyük bir rahatlık sunacak ve üst bölgede yaşayanların da evlerine ulaşabilmeleri için kaçınılmaz bir proje olduğunu düşünüyorum" diyen Hulusioğlu, insanların da bu güzel coğrafyayı korumak için daha gayretli olmaları gerektiğini belirtti. Temizliğin tamamen belediye tarafından yapılmasının söz konusu olmadığını, bunun mümkün de olamayacağını söyleyen Hulusioğlu, herkesin bahçesini temizlediği gibi kapısının önünü de temizlemekle mükellef olduğunu, vatandaşların duyarlı davranıp çevreyi pisletmemeyi öğrenmesi gerektiğini, atıkların düzgün depolanıp belediyenin de imha etmesi gerektiğini, bunun için de el birliğiyle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Hulusioğlu; " Belki de bu belediye başkanlığı döneminde birçok sorunu aştık ama ülke olarak, vatandaşlar olarak bu sorunu aşmak için hiçbir gayret göstermediğimizi çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bu bizim için üzüntü vericidir. Hem eğitimin hem de cezai müeyyidelerin birlikte uygulanması önemli konudur. Avrupa'da yanlış yere taşısanız bile çöpünüz alınmıyor tekrarında ceza kesiliyor. En basitini söylüyorum köpeğinizi dolaştırırken sağı solu pisletiyorsanız bunun da cezası vardır. Bunun yüzünden biz artık uyanmalıyız ve bu coğrafyaya hep birlikte sahip çıkmalıyız. Yasalarda yapılacak düzenlemelerle insanları bilinçlendirme ve cezai müeyyideleri uygulamamız şarttır" şeklinde sözlerini sürdürdü.

İNSAN ODAKLI HİZMET ANLAYIŞI

Her zaman insan odaklı bir hizmet anlayışı benimsediklerini ve insanların mutlu olabilmesi için her noktaya ulaşmaya çalıştıklarını belirten Hulusioğlu, Çatalköy'ün ihtiyacı olan en önemli şeyleri de şu şekilde sıraladı: "Teknecik Elektrik Santrali'nde düzenleme, atık sularla ilgili sistemlerin oluşturulması, Çatalköy-Girne yolunun duble yol olarak düzenlenmesi, kaldırımlanması ve ışıklandırılması.

Hulusioğlu, hayalindeki Çatalköy'ü ise şu şekilde anlattı: "Benim kafamdaki Çatalköy doğası bozulmamış, temiz, imarı sade ve yalın, kültürünü yaşatan, eğitim ve ekonomik seviyesi yüksek, sosyal adaletin sağlanmış olduğu mutlu insanların yaşadığı bir kent hayal ediyorum."

"GENÇLERİMİZİ DOĞRU YÖNLENDİRMEMİZ EN BAŞTAKİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİDİR"

Hulusioğlu'na son olarak halktan beklentilerini sorduğumuzda ise daha önce söylemiş olduğu unsurlara tekrardan değinerek çevrenin temiz tutulması gerektiğini, kirletmemeyi öğrenmemiz gerektiğini, değerlerimizi korumamız gerektiğini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Belediyemizin yapmış olduğu yatırımlar, devletimizin yapmış olduğu yatırımlar, tarihi yerlerimizi doğamızı korumak hepimizin en baştaki görevidir. Çocuklarımızın iyi bir şekilde yetişebilmeleri için birinci eğitimi aldıkları yer aile eğitimdir. O yüzden gençlerimizi çok daha sağlıklı bir şekilde yetiştirebilmek için, kötü alışkanlıklardan, uyuşturucu ve kumar alışkanlıklarından uzaklaştırmak için belediyemiz ve derneklerimizin, kulüplerimizin vermiş olduğu sportif, kültürel, sanatsal bilimsel etkinliklere katılmalarını teşvik etmeleri lazım. Çünkü doğruyu görebilmelerinin bu etkinliklerden geçtiğinin bilincindeyiz O yüzden mutlu bir ülke yaratmak istersek gençlerimizi doğru yönlendirmemiz, doğru eğitimler almalarını sağlamamız en baştaki görevlerimizden bir tanesidir."

"SEÇİM SÜRECİNDE HERKESE BAŞARILAR DİLİYORUM"

Bu seçim sürecinde herkesin sağduyulu olması gerektiğinin de altını çizen Hulusioğlu; "8 yıllık görev süremde hiçbir etnik, siyasi görüşe bakmaksızın insanların nereli olduğuna bakmaksızın tüm Çatalköy Belediye hudutları içerisinde yaşayan insanlara eşit ve adaletli bir şekilde hizmet vermek adına çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu bir seçimdir, yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla vatandaşlarımız bizi değerlendirecek. Rakiplerimizin de yapacaklarıyla ilgili değerlendirilerek halkımızın en doğru kararı vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Tüm belediye başkanı adaylarına, meclis üyelerine, muhtarlara ve azalarına bu seçim sürecinde başarılar diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.