ÇATALKÖY
okuma süresi: 4 dak.

Çok ucuz atlattık!

Çok ucuz atlattık!

Önceki gece sabaha karşı infilak sesleri ile uyandık! Bu kez patlayan mühimmat deposuydu... Kamuoyu ve hükümet, yaşam alanlarına yakın hatta içinde yer alan askeri alanların, özellikle de cephanelik olan yerlerin konumlarının yeniden gözden geçirilmesi konusunda kararlı...

Yayın Tarihi: 13/09/19 07:58
okuma süresi: 4 dak.
Çok ucuz atlattık!
A- A A+
Kıbrıs Postası

Çatalköy'de bulunan Mühimmat Bölük Komutanlığı'na ait mühimmat deposunda, henüz tespit edilemeyen nedenle, dün sabaha karşı saat 01.30 sıralarında bir patlama meydana geldi.

Karanlığı adeta aydınlığa boğan patlamayla beraber çıkan yangın, yaklaşık üç buçuk saat boyunca devam etti.

Meydana gelen yangın sırasında patlama sesleri belli aralıklarla devam etti, alev alan bölgede mühimmatın da bulunması sebebiyle uzun süre müdahale edilemedi.

Saat 05.00 sıralarında müdahale edilen yangının çıktığı alanın çevresinde, Acapulco Resort Otel de bulunuyordu.

Meydana gelen patlamaların etkisiyle otel zarara uğradı, camlar kırıldı, otelin bazı bölümlerine şarapnel isabet etti. Otel müşterileri arasında kısa süreli panik yaşandı.

Özellikle Arapköy bölgesi de şarapnel ve sarsıntıdan nasibini aldı.

Olayda, 12 kişi hastanede tedavi gördü; 9 kişi taburcu oldu, 3 kişi ise müşahede altına alındı. Tek teselli, can kaybı olmaması oldu.

Yaralılarla ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Ali Pilli, patlamanın ardından Girne Bölgesi'nden 3 adet ambulansla beraber sağlık ekiplerinin olay yerine ulaştığını ve gerekli tedbirleri alıp, olay yerinde birçok kişiyi tedavi ettiğini açıkladı.

Bakan Pilli, Girne Akçiçek Hastanesi Acil Servisine şu ana kadar 12 kişinin giriş yaptığını, anında tüm hastalara müdahale edildiğini ve 9 kişinin hafif yaralı olarak tedavi edildiğini kaydetti.

Bakan Pilli, 3 yaralının ise Girne Akçiçek Hastanesi Ortopedi Servisinde müşahede altında bulunduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı yetkilileri tarafından, polis, itfaiye ve sivil savunma ekipleri ile karadan, sahil güvenlik botları ile denizden saat 02.00'den itibaren bölgede gerekli tedbirleri alındı, güvenli bölge oluşturuldu.

Bölgeye; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile birçok siyasi ziyaret gerçekleştirerek, yaşananlara ilişkin bilgi aldı.

Polis, bölgeye ulaşan tüm yolları, güvenlik maksadıyla trafiğe kapattı.

Olay sonrası yazılı açıklamada bulunan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, tüm tedbirlerin alındığını, olayla ilgili inceleme heyeti oluşturulduğunu ve patlamanın nedenini belirlemek üzere çalışma başlatıldığını açıkladı.

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı da konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada, "olayla ilgili gerekli tüm tedbirler alınmış ve oluşturulan inceleme heyeti ile patlamanın nedenini belirlemek üzere derhal çalışmalara başlanmıştır" ifadelerinde yer verildi.

Yangının sönmesi ve havanın ağarmasının ardından dronla havadan durum tespiti yapıldı.

Olay sonrası sivil ve askeri yetkililer de, olayın nasıl meydana geldiği ve alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere Çatalköy Belediyesi'nde kriz masası oluşturdu.

Polis, Girne'deki Mühimmat Bölük Komutanlığı'ndaki patlamada çevreye yayılmış mühimmat olabileceğine dikkat çekerek, vatandaşlara, "Bölgelerden uzak durun mühimmat gibi cisimlerle karşılaşırsanız temas etmeyin, yetkililere haber verin" çağrısında bulundu.

Polis Basın Subaylığı açıklamasında, aramaların halen sürdüğü kaydedildi.

Çevreye yayılmış mühimmat olabilme ihtimaline işaret edilen polis açıklamasında "Vatandaşların söz konusu bölgelerden uzak durmaları, mühimmat vb. cisim ile karşılaşmaları durumunda temas etmemeleri ve yetkililere haber vermeleri önemle rica olunur" denildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.