GEÇİTKALE
okuma süresi: 3 dak.

Geçitkale semaları rengarenk olacak

Geçitkale semaları rengarenk olacak

Geçitkale Havaalanı, yedi ülkeden yarışmacının katılacağı "F3J ve F5J Mustafa V. Koç Geçitkale Cup 2019" Uluslararası Model Uçak Yarışması'na ev sahipliği yapacak.

Yayın Tarihi: 02/04/19 17:02
okuma süresi: 3 dak.
Geçitkale semaları rengarenk olacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Serhat İNCİRLİ

Geçitkale semaları ve atıl durumdaki Geçitkale Havaalanı, 4 – 7 Nisan tarihleri arasında rengarenk olacak... Yedi ülkeden yarışmacının katılacağı "F3J ve F5J Mustafa V. Koç Geçitkale Cup 2019" Uluslararası Model Uçak Yarışması yarın başlıyor.

Kıbrıs Türk Hava Sporları Federasyonu Başkanı Zeki Ziya ve Lefkoşa Hava Sporları Derneği Başkanı Erel Cankan dün basına etkinlik hakkında bilgi verdi.

Geçitkale'de yarın F3J ve akabinde de F5J kategorisinde düzenlenecek şampiyonanın, Türkiye Şampiyonası'nın bir ayağı olacağı kaydedildi. Erel Cankan kaptanlığındaki KKTC takımı daha önce bu branşlarda Türkiye'yi temsilen katıldıkları Avrupa Şampiyonası'nda birinci olmuştu.

F5J, motorlu ve 4 metrelik planör; F3J ise motosuz aynı büyüklükteki planörü tariff ediyor…

Geçitkale'deki turnuvaya KKTC ve Türkiye'nin yanı sıra, ukrayna, Almanya, Rusya, Finlandiya ve Bulgaristan'dan yaklaşık 30 sporcu katılacak.

Erel Cankan, "ülkemize uygulanan spor ambargosunu kırmak adına bu şampiyonaya büyük eğer veriyoruz" dedi.

RENKLI ETKNLIKLER VAR

Zeki Ziya, yarın başlayacak şampiyonanın halka açık olduğunu anlattı. Ziya, özellikle Cumartesi ve Pazar günü, şampiyona, rengarenk bir havacılık festivaline dönüşecek.

KKTC'li sporcuların başlattığı "eğlence uçuşları" (Fun flight) yarışması festival renk katacak etkinlikler arasında.

Bu yarışmada, dileyen herks, "gyrocopter", "microlight" veya "ultralight" tipi hava araçları ile 40 metre yüksekten, zzemindeki hedefe içi su dolu baonlar fırlatacak.

Ayrıca, yine bu hava araçlarına binip, Mağusa sahiline kadar gidip gelmek isteyenler de ücret karşılığı bu keyfi tadabilecek.

SKY DIVING KEYFI

Ayrıca Kıbrıs Türk Hava Sporları Federasyonu tarafından Belçika'dan Ada'ya getirilen özel bir uçaktan "sky diving" de başlatılıyor.

Ücretini ödemek isteyen herkes, 15 nisan'dan itibaren "sky diving" yapabilecek. Yurt dışından ülkemize bu amaçla turist kafileleri de getirilecek. Her atlayıştan Federasyon'a maddi katkı sağlanacak. Ayrıca uçağın yakıtını da Federasyon sağlayacak ve bundan da gelir elde edilecek. Ayrıca ülke turizmine farklı bir renk kazandırılmış olacak. Sky diving için gelen uçak, Geçitkale'de bekleyecek.

ATIL DURUMDAKİ BİR HAVAALANI

Yıllardır atıl durumda bulunan Geçitkale Havaalanı, uluslararası şampiyona ve havacılık festivali ile dört gün canlanmış olacak. Bu konuda da görüşlerini açıklayan Federasyon Başkanı Zeki Ziya, "Atıl durumdaki Geçitkale'ye umarım can veririz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.