KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 2 dak.

Hasta bir burundan kurtulmanın yolları

Hasta bir burundan kurtulmanın yolları

Hasta veya dolu bir burun hem günlük yaşantınızı hem de sizi olumsuz yönde etkiler. Ancak burundan kaynaklı ağrılarından ve hastalıklardan basit yöntemlerle kurtulmak mümkün. İşte size birkaç ipucu...

Yayın Tarihi: 08/08/17 16:54
okuma süresi: 2 dak.
Hasta bir burundan kurtulmanın yolları
A- A A+
Hasta veya dolu bir burun hem günlük yaşantınızı hem de sizi olumsuz yönde etkiler. Ancak burundan kaynaklı ağrılarından ve hastalıklardan basit yöntemlerle kurtulmak mümkün. İşte size birkaç ipucu:

SİNÜSLERE MASAJ YAPIN

Burnunuzun çevresine 1-2 dakika boyunca dairesel hareketlerle masaj yapın. Orta parmağınızı hafifçe bastırın. Bu işlem, sinüslerin açılmasına yardımcı olur.

İKİ KAŞINIZIN ARASINA MASAJ YAPIN

İki kaşınızın arasına nazikçe, bir dakika boyunca masaj yapın. Bu masaj burun mukozasını etkiler, Sinüslerin kuruluğunu ve iltihaplanmasını önler, frontal sinüslerde basıncı düşürür.

BURUN KÖPRÜSÜNÜ ISITIN

Sıcak bir bez parçası alın ve burnunuzun üstüne koyun. Bezin aşırı sıcak olmamasına, normal bir ısıda olmasına dikkat edin. Isı, mukusu daha sıvı hale getirecektir.

BURUN VE DUDAĞINIZIN ARASINA MASAJ YAPIN

Burun ve dudaklarınızın arasına 2-3 dakika boyunca masaj yapın. Bu uygulamayı burnunuzdaki şişmeyi önleyecektir.

HAVA TEMİZLEYİCİLERDEN KULLANIN

Havadaki nem, % 40'dan az olduğunda burundaki mukus kurur ve Solunum engellenir. Zaten çok fazla mukus varsa ve nem oranı düşükse, ciddi bakteri komplikasyonları gelişebilir. Bu nedenle hava temizleyicilerden kullanabilirsiniz. Optimum nem içeriği % 40 ila % 60 arasında olmalıdır.

BURUN AKINTINIZIN NEDENİ ALERJİK İSE; SPOR YAPIN

Kalp atış hızınızın artması ve vücudunuzun ısınması, burun mukusunun akışkanlaşması üzerinde iyi bir etkiye sahiptir. Alerjik rinit ile baş edebilmek için 15 dakikalık fiziksel aktivite yeterlidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.