YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Barcelona'da 'havuz' kararı: "Üstsüz giriş yasaklanamaz"

Barcelona'da 'havuz' kararı: "Üstsüz giriş yasaklanamaz"

İspanya'da Barcelona Belediye Meclisi, kadınları bikinilerinin üstünü giymeye zorlamayı cinsiyet ayrımcılığı olarak kabul etti.

Yayın Tarihi: 07/08/19 16:01
okuma süresi: 2 dak.
Barcelona'da 'havuz' kararı: "Üstsüz giriş yasaklanamaz"
A- A A+
Barcelona'da kadınların, bazı havuzlarda bikini üstünü giyme zorunluluğu uygulandığını bildirmesinin ardından Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, "Kadınlara özel kıyafet standartlarının uygulanmasının, seçim özgürlüğünün kısıtlanması ve cinsiyet temelinde ayrımcılık yapılması anlamına geldiğini" belirten bir rapor yayımladı.

Bunun üzerine Barselona Belediye Meclisi, tüm havuzlu kompleklere bir bildiri gönderdi.

Bildiride kadınların havuza üstsüz gelmelerinin yasaklanmasının 'cinsiyet ayrımcılığı' olduğu ve eğer böyle bir kural uygulanıyorsa derhal kaldırılması gerektiği belirtildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Janet Sanz, bu uygulamanın halka açık yüzme havuzlarında hiçbir zaman yasaklanmadığını, buna rağmen bazı komplekslerde uygulandığını ve gönderilen bildirinin hatırlatma görevi yapması gerektiğini vurguladı.

Kararın ardından şikayette bulunan kadınlar, havuzlara gönderilen bildiriden memnuniyet duyduklarını söyledi ve şehrin 'eşitlikçi ve özgür' bir hale geldiğini ifade etti.

?İspanya'da 'çıplaklık' ile ilgili bir yasa bulunmuyor. Ancak şimdiye kadar, kompleks yöneticileri bazı bölgelerdeki halka açık havuzlara belediyeden bağımsız kurallar koyabiliyordu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.