EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Her gün işe başlarken uygulamanız gereken 8 şey

Her gün işe başlarken uygulamanız gereken 8 şey

Sıradan bir iş gününün ilk saatleri, günün geri kalanındaki verimliliğiniz açısından kritik bir öneme sahiptir. Bu yüzden iş yerindeki sabah rutininize özen göstermelisiniz.

Yayın Tarihi: 12/06/18 16:22
okuma süresi: 4 dak.
Her gün işe başlarken uygulamanız gereken 8 şey
A- A A+

Yazar ve iş yeri uzmanı Lynn Taylor, "Güne iyi bir başlangıç yapmak, kontrolü ele alabilmek daha iyi sonuçlar ve daha büyük başarılar elde etmek için kritik bir öneme sahip" diyor.

Aslında güne nasıl başladığınız, günün geri kalanı açısından belirleyici oluyor. Güne nasıl başladığınız sizi tamamen kontrolden de çıkarabilir, doğrudan odaklanmanıza da yardımcı olabilir. Eğer kendinize iyi bir sabah rutini oluşturup, düzenli olarak bu rutini uygularsanız günün geri kalanında verimliliğinizi olumsuz etkileyen ve dikkatinizi dağıtan unsurlardan uzaklaşmış olursunuz. İşte iş uzmanlarına göre başarılı ve verimli bir iş hayatı için uygulamanız gereken sabah rutini:

  1. İŞE ZAMANINDA GİDİN

İşe zamanında gitmek herkes için bir zorunluluk ancak zaman zaman bu zorunluluğun dışına çıkabiliyoruz. Oysa işe zamanında gitmemek sadece işvereninizin gözünde olumsuz bir izlenim yaratmakla kalmıyor, günün geri kalanındaki verimliliğinizi de etkiliyor. İşe zamanında gitmek, günün geri kalanı için kendinizi hazırlamanızı kolaylaştırır.

  1. DERİN NEFES ALIN

Birçoğumuz işe koştura koştura gidiyoruz çünkü evdeki işlerle ilgilenmek için kendimize yeterince vakit ayırmıyoruz. Bu yüzden iş gününe stresle başlamış oluyoruz. Bunu elimine etmek için işe başladığınızda biraz yavaşlayabilir, derin nefesler alabilir ve öncelikle kendinize odaklanabilirsiniz. Derin nefesler aldıktan sonra birkaç dakikalık meditasyon yapabilir ve kendinizi işe hazırlayabilirsiniz. Böylelikle kendinizi sabah stresine teslim etmemiş olursunuz.

  1. KAHVALTI YAPIN

Kahvaltı, sadece fiziksel olarak değil zihinsel enerji açısından da günün en önemli öğünü. Bu yüzden verimli bir iş günü geçirmek istiyorsanız, güne sağlam bir kahvaltıyla başlamalısınız.

  1. HER GÜN YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPIN

Sonuçlandırmanız gereken projeler, görüş belirtmeniz gereken tartışmalar, cevaplamanız gereken mailler olabilir. Ancak her güne yeni bir başlangıç gibi bakmalısınız. Dünden kalan kırgınlıkları, aksilikleri geçmişte bırakıp, önünüzde yeni bir sayfa olduğunu düşünmelisiniz.

  1. RUH HALİNİZİ KENDİNİZ BELİRLEYİN

Güne başlarken ruh halinizin sizi ve etrafınızdakileri nasıl etkilediğini göz önünde bulundurun. Çalışma uzmanları iş yerindeki ilk 1 saatin, günün geri kalanı için ruh halinizi belirlediğini söylüyor. Bu yüzden işe başlarken moralinizi yüksek tutmaya, eğer sabah insanı değilseniz ihtiyacınız olan kahveyi ertelemeden kendinizi biraz şımartmaya özen gösterin.

  1. GÜNÜNÜZÜ ORGANİZE EDİN

Günün ilk saatleri, önceliklerinizi belirlemek ve tamamlamanız gereken şeylere odaklanmak için en güzel zaman. Bu yüzden sabahları işe başlarken önemsiz şeylerin dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin. Güne başlarken yapılacaklar listesi hazırlayın. Eğer hali hazırda bir listeniz varsa, bir önceki gün tamamladığınız işleri listenizden çıkarın, gerekli güncellemeleri yapın. Güne başlarken önceliklerinizi belirleyin ve bu önceliklere bağlı kalın.

  1. İŞ ARKADAŞLARINIZLA İLETİŞİM HALİNDE OLUN

Güne başlarken iş arkadaşlarınızla yapacağınız 5-10 dakikalık konuşmalar, kısa kısa günlük hedeflerinizi paylaştığınız beyin fırtınaları bile verimliliğinizi önemli ölçüde etkileyebilir. Böylelikle işinize daha kolay odaklanabilir ve ekibinizle daha iyi bağ kurabilirsiniz.

8. ASIL HEDEFİNİZİ KENDİNİZE HATIRLATIN

Bu ilk bakışta size tuhaf gelebilir ancak sabahları işe başlarken neden çalıştığınızı, hedefinizi kendinize hatırlatmak en güçlü motivasyon kaynaklarından biri. Böylelikle iş gününüzün geri kalanında önceliklerinize daha kolay odaklanabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer EĞİTİM Haberleri