İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ'nin bildirisi Uluslararası Paris Konferansında sunum için seçildi

YDÜ'nin bildirisi Uluslararası Paris Konferansında sunum için seçildi

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü ögretim üyesi Prof. Dr. Cavit Atalar'ın bildirisi Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Dünya Birliği tarafından Paris'te düzenlenen 18. Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği konferansı Bilim Kurulu tarafından Sığ Temeller oturumunda sunulması için seçildi.

Yayın Tarihi: 01/07/13 09:39
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ'nin bildirisi Uluslararası Paris Konferansında sunum için seçildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, her dört yılda bir değişik ülkede düzenlenen konferans, çok büyük ilgi görmektedir. 92 ülkenin milli komitelerinin üye olduğu birliğin 20,000 üyesi bulunmaktadır. Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği ana bilim dalının en prestijli konferansına her 100 üye için 3 bildiri seçilmektedir. 770 bildirinin kabul edildiği konferansta 28 tartışma oturumu gerçekleştirilecektir.

Yakın Doğu Üniversitesi Öğrt.Üy. Prof.Dr. Cavit Atalar, Hindistan Ulusal Teknoloji Enstitüsünden Prof.Dr. C.R. Patra, Kaliforniya Devlet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi emekli Dekanı Prof.Dr. Braja Das ve Avustralya James Cook Üniversitesi, İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nagaratnam Sivakugan ile birlikte hazırladıkları "Eksantrik eğimli yük altında sığ temelin taşima kapasitesi" isimli bildirileri konferansın Bilim Kurulu tarafından Sığ Temeller oturumunda sunulması için seçildi. Her tartışma oturumunda 6 bildiri sunum için seçilmekte ve diğer bildiriler rapörter tarafından sunulmaktadır.

Prof.Dr. Cavit Atalar'ın son on iki yılda düzenlenen Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği konferanslarına kabul edilen üçüncü bildirisi oldu. 2003, 2007 ve 2011 yıllarında düzenlenen Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Avrupa konferanslarına da bidirileri kabul edilmişti.

Bildiride, kumlu zeminler üzerinde yer alan gömülü ve eksantrik yüklü şerit temellerin, toplam taşima kapasiteleri, değişik derinlikte ve temel merkezinden değişik mesafelerde yapılan laboratuvar model deneylere dayanarak belirlenmiştir. Elde edilen verilere dayanarak toplam taşima kapasitesinin hesaplanması için bir azaltma faktörü önerilmistir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.