İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kriz masası ilk toplantısını yaptı...

Kriz masası ilk toplantısını yaptı...

Ekonomi ve Enerji bakanı Atay Ahmet Raşit Kalecik'teki petrol sızıntısı ile ilgili çalışmaların 3 aşamada ele alınacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 16/07/13 20:49
okuma süresi: 4 dak.
Kriz masası ilk toplantısını yaptı...
A- A A+

Raşit oluşturulan kriz masasının durumun yarattığı çevre felaketinin kısa sürede giderilmesi, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için alınacak fiziki ve yasal önlemler ile soruşturma aşamaları üzerinden çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

Raşit Ekonomi Bakanlığı'nda Dışişleri Bakanı Erk, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Başarır, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Harmancı ve ilgili bakanlıkların bürokratları ile Gümrük Dairesi Yetkililerinin de oluşturduğu kriz masası toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu.

RAŞİT

Bakan Raşit, sızıntı nedeniyle 80-100 ton arası akaryakıtın denize aktığını ve kriz masasının gün boyu yerinde ve bölgede yaptığı çalışmaları toplantıda değerlendirildiğini söyledi.

Raşit, kriz masasının durumun yarattığı çevre felaketinin kısa sürede nasıl giderilebileceği, bu tür olayların tekrarlanmaması için alınacak fiziki ve yasal önlemler ile araştırma ve soruşturma aşamaları olmak üzere 3 aşamada çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

"MERSİN'DEN EKİP GELİYOR"

İlk etapta yapılan tespitler sonucu 3 kilometrekarelik bir alanda sızıntının bariyerlerle kontrol altına alındığını kaydeden Bakan Raşit, yarın Mersin'den gelecek ekip ve ekipmanların katılımıyla kirliliğin en kısa zamanda giderilmesini umduklarını söyledi.

Temizlik çalışmalarının "günlerle" ifade edilebilecek bir zamanda tamamlanacağını kaydeden Bakan, Türkiye'den gelecek ekibin konusunda uzman ve profesyonel kişiler olduğunu söyledi.

"DEVLET DAHA ETKİN DENETİM YAPACAK"

Ekonomi ve Enerji Bakanı Raşit, kriz masasının bu tür olayların bir daha tekerrür etmemesi için gerekli mevzuat düzenlemelerini de gündemine aldığını ve devletin daha etkin denetiminin sağlanması gerektiğini ifade etti.

"GEMİLER BARİYERLERLE ÇEVRİLECEK"

Bundan böyle aktarım yapacak gemilerin bariyerlerle çevrileceğini ve bu şekilde sızıntıların bölgeye yayılmadan önleneceğini söyleyen Raşit, borulardaki sızıntılar için devletin bizzat denetim yapacağının altını çizdi.

"DEVLET BİRİMLERİNDE ALTYAPI YOK"

Devlet birimlerinde bu tür felaketlere müdahale edebilecek gerekli altyapı bulunmadığına da işaret eden Bakan Raşit, bu tür adımların atılmasının daha kapsamlı ve uzun soluklu hükümetlerin görevi olmasına rağmen, geçici hükümetin de kısa sürede alınacak tedbirleri alarak ileriye yönelik bir yol haritası belirleyeceğini vurguladı.

"PEK KALINTI KALMAZ"

Raşit, yarından itibaren başlayacak çalışmalarla denizde pek bir kalıntı kalmayacağını söyleyerek, buna karşın Devletin bu tür konularda çalışacak uzmana, bilgiye ve kadroya sahip olması gerektiğini söyledi.

Bakanlığın isminin "Ekonomi ve Enerji" olmasına rağmen petrol istasyonları denetimleri dışında çalışan bir "Enerji" kadrosunun bulunmadığını anlatan Raşit, bu şekilde gidilmesinin mümkün olmadığını ve bu kadrolarla ekiplerin mutlaka oluşturulması gerektiğini söyledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.