İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Kuzey Kıbrıs'ta bir ilk: "Gençler İçin "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı"

Kuzey Kıbrıs'ta bir ilk: "Gençler İçin "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı"

Limasol Kooperatif Bankası ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle, Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (DAÜ GİMER), Kuzey Kıbrıs'taki tüm lise öğrencileri için özel olarak tasarlanmış "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı" düzenliyor.

Yayın Tarihi: 06/08/13 12:00
okuma süresi: 6 dak.
Kuzey Kıbrıs'ta bir ilk: "Gençler İçin "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı"
A- A A+

19-24 Ağustos tarihleri arasında Sanayi Odası'nda yapılacak eğitimde; kendi işini kurma hayali olanlar, aile şirketinde çalışmayı planlayanlar, ailenin kurduğu işi, sorumlulukları ile devralacak olanlar ve kariyer planında yeni bir iş kurmayı düşünenler hedeflenmekte.

Eğitimin amacı ise: "Yeni kurulacak veya hali hazırda faaliyette olan küçük iletmelerde yetkili olarak çalışacak kişilere teorik ve pratik temel bilgiler aktarmak, lise seviyesindeki gençleri bir işletmede çalışma ortamına hazırlamak, gençler arasında girişimciliği artırmak ve desteklemek, gençlerin lise sonrası kariyer planlarına destek olmaktır."

Eğitimde teorik ve pratik uygulamalar yer verilecek. Her konu, o konuda uzman olan profesyonel ve akademisyen kişiler tarafından öğrencilere aktarılacak. Görsel, işitsel (sözel aktarım), Kinestetik– atölye çalışmaları ve ziyaretler (bire bir uygulamalı) bir eğitim programıdır. Eğitim süresince aktarılan her konu, pratikte uygulaması yapılarak ve iş yeri ziyaretleri ile pekiştirilmesi hedeflenmekte. Girişimcilik ve işletme bilgilerinin yanında, öğrencilere bir kurumda ihtiyaç duyabilecekleri konular aktarılacak ve beceri kazanmaları sağlanacak.

Çıralı: "Eğitimli girişimciler"

KTSO Başkanı Ali Çıralı, programın önemine işaret ederek, "Bu özel programla eğitimli girişimciler yaratmak hedefindeyiz. Bilinçli hareket eden, teorik ve pratik bilgiyle donatılmış girişimci gençlere ülkemizin ihtiyacı var" dedi.

Özellikle Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren şirketlerin kurumsal yapısına bakıldığında bu eğitimin daha da önemli olduğunun altını çizen Başkan Ali Çıralı, "Ülkemizdeki işletmelerin bir çoğu aile işletmeleridir ve kuşaktan kuşağa devrederek gelişen bir yapıdadır. Bu eğitim de hem torik hem de pratik yönden genç kuşaklara çok önemli katkı sağlayacaktır. Tabii bunun yanı sıra yeni girişimcilerin de doğmasını ümit etmekteyiz" diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla, eğitime katılan öğrenciler talep etmeleri halinde 25 Ağustos – 1 Eylül haftasında Kayseri'de 2 gece 3 gün boyunca o bölgedeki işletmeleri ziyaret edebilecek, Boydak Holding(İstikbal, Bellona, Mondi, Deco, HES Kablo) gibi aile işletmelerine başarılı bir örneği yakından tanıma fırsatı yakalayabilecek ve kültür gezisine katılabilecekleridir.

10.00-12.00-13.30-16.00 saatleri arasında düzenlenecek eğitimin ücreti 199 TL +KDV olarak belirlenendi. Eğitimin bir diğer önemli özelliği ise 25 kişiyle sınırlı olması. Programın eğitmenliklerini, Cem Tanova, Mustafa Tümer ve Aytül Bilen yapacak. Sanayi Odası'na ulaşarak daha fazla bilgi alabileceğiniz eğitimle ilgili olarak son başvuru tarihi 15 Ağustos.

Eğitim Programı:

1. GÜN: Girişimciliğe Giriş (Tanımlar ve Açıklamalar)

İşletme Nedir?

İşletme Misyon- Vizyon- Strateji

İşletme Türleri

İşletme Yönetimi

İşletme'de Birimler ve faaliyetleri (Pazarlama, satış, finans, muhasebe, satınalma, müşteri hizmetleri, Üretim birimleri, vb.)

Girişimcilik ve İş Planı

Uygulama: Gruplara ayrılma, grup lideri seçimi, grupların üzerinde pratik olarak çalışacakları işletme seçimi veya hayali şirketin planlaması.

2. GÜN: İş Yerlerine Ziyaretler ( Kooperatif , Con Kahve, …….)

3. GÜN: Pozitif İş Becerileri (Davranışlarda oluşması gerekenler)

Beklenti Nedir? Beklentilere göre çalışma ortamları,

Bedel Nedir? İşyerinde bedeller

Başarının Aşamaları (Cahillik, çıraklık, kalfalık, Ustalık)

Uygulamalar

Öğleden Sonra

İş Yerlerine Ziyaretler-(Üretim tesislerini ziyaret)

4. GÜN İşletmeler ve İletişim

İletişim Tanımı ve Önemi

İletişim Çeşitleri

İnsan Tanıma Yöntemleri-1

Takım Çalışması ve İletişim

Müşterilerle İletişim

Pazarlama

Uygulamalar (Grup Çalışması)

Öğleden Sonra

Sunum Becerileri

Uygulamalar (Grup Çalışması)

5. GÜN Muhasebe ve Finans

Muhasebeye Giriş

Bilanço, Gelir Gider ve Nakit Akışı

Uygulamalar

Üretim ve Satınalma

Üretim Tanım

Üretimde birimler ve fonksiyonları

Satınalma ve özellikleri

6. GÜN Sanayi Odası'nda Sunumlar

Uygulamaların Açıklanması: Uygulamalar grup çalışmaları olarak yürütülecek. 1. Günün sonunda öğrenciler gruplara ayrılacak. Her grubun bir işletmesi ve bir grup lideri olacak. Bu çalışma ile öğrenciler takım çalışması, liderlik ve işletmecilik faaliyetlerini birebir deneyimlemiş olacaklar. Teorik olarak alınan bilgiler pratikte deneyim kazandırılarak daha kalıcı bir bilgi aktarımı olması hedeflenmektedir. Tüm çalışmalar uzman eğitmenlerin desteği ve yönlendirmesi ile olacaktır.

Kayseri'deki Taslak Program

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 25 Ağustos – 1 Eylül haftasında 25 kişinin Kayseri'deki 2 gece 3 gün şeklindeki konaklama, ulaşım ve yemek-içecek ile ilgili masraflarını karşılayacak.

Program kapsamında;

  • Fabrika ziyaretleri ve işadamlarından tecrübe aktarımı

  • Boydak Holding: Aile işletmelerine başarılı bir örnek (İstikbal, Bellona, Mondi, Deco; HES Kablo)

  • Kültür gezisi: Peri Bacaları

Not: Kıbrıs-Kayseri uçak ulaşım masrafları katılımcılara ait olacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.