İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

YDÜ ülke turizminin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için katkı yapmaya devam edecek

YDÜ ülke turizminin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için katkı yapmaya devam edecek

Büyükkonuk'ta gerçekleşen Eko Gün etkinliklerine katılan YDÜ Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan Yakın Doğu Üniversitesi'nin ülke turizminin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması ve ülkeye yeni turizm çeşitlerinin kazandırılması için çalıştığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 04/05/15 09:00
okuma süresi: 5 dak.
YDÜ ülke turizminin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için katkı yapmaya devam edecek
A- A A+

Savaşan, YDÜ'nün Ülke Turizminin Sürdürülebilir Bir Yapıya Kavuşması İçin Katkı Yapmaya Devam Edeceğini Vurguladı.

Büyükkonuk'ta gerçekleşen Eko Gün etkinliklerine katılan YDÜ Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan Yakın Doğu Üniversitesi'nin ülke turizminin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması ve ülkeye yeni turizm çeşitlerinin kazandırılması için çalıştığını vurguladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Nera East University Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Büyükkonuk Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl yine 3 Mayıs'ta 16.'sı gerçekleşen Eko Gün etkinliklerine katılan Turizm İşletmeleri Genel Müdürü ve Hastane Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan'ın gazetecilerin sorularını cevaplandırarak, YDÜ'nün ülke turizminin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması ve ülkeye yeni turizm çeşitlerinin kazandırılması için çalıştığını söyledi. Savaşan , ülke turizminin gelişmesine olumlu etki yapan Eko Gün'ü yıllardır yaptıkları için Büyükkonuk Belediye Başkanı'nı ve emeği bulunan herkesi kutladı.
Turizm Bilincini Oluşturmayı Gelecek Nesillere Borçluyuz...

Büyükkonuk başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında yerel olarak belirlenen ve geleneksel hale gelen bu tür etkinliklerin yapıldığı bölge ile simgeleşerek toplumun kolektif belleğinin tazelenmesini sağladığını vurgulayan Ahmet Savaşan, ülkemizde yapılan bazı festival, şenlik, özel gün, özel hafta ve şölen gibi pek çok etkinliğin adını Adaya, bazılarının ise Dünya'ya duyurduğunu vurguladı. " Bu etkinlikler turizm bilincinin oluşturulması açısından olumlu etkiler yaratıyor" diyen Savaşan "Ülkemizde Turizm bilincini oluşturmayı gelecek nesillere borçluyuz" şeklinde konuştu.

Ülke Tanıtımına Katkısı Büyük…

Özel tema ile yapılan bölgesel etkinliklerin, şehirler arasında oluşabilen olumlu rekabet ile özellikle geçmişe dayalı kimi alışkanlıklarla düzenlendiğini belirten Savaşan "bu etkinliklerin turizm kavramının gelişmesine; insanlar arasında birlik ve beraberliği pekiştirmeye, toplumsal barışı ve sevgiyi artırmaya katkıda bulunur" diye konuştu. Savaşan "Ülkemizin dört bir yanında düzenlenen temalı etkinlikler ile unutulmaya yüz tutan yerel değerlerimiz ortaya çıkarılıyor veya yeniden keşfedilerek tanıtılıyor. Yerel tatlarla özgün markaların oluşturulması veya mevcut markaların gelecek kuşaklara aktarılması gerek kültürümüz bakımından gerekse de turizm bilincinin gelişmesi adına önemli adımlardır. Bu bağlamda tiyatro, müzik, yiyecekler, dans, turizm, spor, sanat gibi bir çok konuda düzenlenen etkinlikler, ağırlıklı olarak kültürel yaşama canlılık katmanın yanısıra, bölgeleri markalaştırmaya da vesile oluyor. Bu özellikleri ile de Eko Gün gibi etkinlikler turizme ve ülke tanıtımına önemli katkıda bulunuyor" dedi.

Etkinlikler Tek Başına Yetersiz...

Turizmin gelişmesi anlamında ülkemizde pek çok nitelikli etkinliğin gerçekleştiğini fakat bunların tek başına yetersiz kaldığına işaret eden Savaşan, ülkemizde çevre kaynaklarının baskı altında olması, Karpaz Milli Parkı gibi alanların tahrip edilmesi, Ülkesel Fizik Plan'ın olmayışı, bölgesel ve kentsel planlamaların eksiklliği, binlerce yıllık tarihi ve arkeolojik değeri olan alanların tahrip edilmesi; katı ve sıvı atıkların gelişigüzel çevreye bırakılması; vahşi bir biçimde çalıştırılan taş ocaklarının etkisiyle Beşparmak Dağları'nın ekolojik dengesinin olumsuz yönde etkilenmesi ve fiziki değişliklere uğraması; yeraltı su rezervlerinin azalması; halka ait ormanların yok edilmesi; yerel kültürün bir parçası olan eski köy dokuları ve kent parçalarının ayrım yapılmaksızın temizlik bahanesiyle yıkılması; binlerce zeytin ve harup ağacının sökülmesi; emirname ve ÇED gibi planlama araçlarının tam olarak amacına hizmet etmemesi; ülke genelindeki flora ve faunaya yanında özellikle eşekler ile deniz kaplumbağalarının yok edilmesine yönelik katliamlar, İpsaro tepesi gibi kırsal turizmin potansiyel alanlarının tahrip edilmesinin, Kuzey Kıbrıs Turizmi'nin sürdürülebilir, karşılaştırmalı, rekabet edebilir üstünlüklerini ortadan kaldıran gelişmeler olduğuna vurgu yaparak, bu olumsuzlukların yaşanmaması için gereken önlemlerin bir an önce alınmasının şart olduğunun altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.