İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

"Bosna Hersek pazarı umut vaat ediyor"

"Bosna Hersek pazarı umut vaat ediyor"

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO)düzenlediği "Bosna Hersek 6. Türk Ürünleri Fuarı"na Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) organizasyonunda katılan üreticilerimiz, fuarı beklentilerinin altında bulmalarına karşın, pazarın umut verici olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 16/05/15 13:30
okuma süresi: 4 dak.
"Bosna Hersek pazarı umut vaat ediyor"
A- A A+

KTSO Basın Danışmanı Hüseyin Ezgin'in verdiği bilgiye göre, Bosna Hersek'in başkenti Saray Bosna'da 14-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen fuara, ülkemizden; Con Trading Ltd., harup ve kahve ürünleriyle, Koop Süt, Hellim, meyve suyu ve peynir çeşitleriyle, M.Hacı Ali Ltd., donmuş tavuk ve yumurta ürünleriyle ve Vento Trading (Girne Con) Ltd. ise, kahve çeşitleriyle katılarak stant açtı.

Oda Dış Ekonomik İşler Sorumlusu Çağlar Türk, oda üyelerini yeni pazarlarla tanıştırmak ve ülkemiz ürünlerinin bu pazarlarda yer bulması amacıyla çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, Bosna Hersek'in bu açıdan iyi bir fırsat olarak değerlendirdiğini ifade etti. Ülkemiz ürünlerin daha önce her hangi bir vesile ile pazarlanmadığı bu pazarda, özellikle harup ve hellim ürünlerinin fuarı ziyaret eden kişiler tarafından çok iyi karşılandığını ve ihracat gerçekleştirilmesi anlamında cesaretlendirildiklerini ifade etti. Çağlar Türk, "Firmalarımızın bu noktadan sonra pazara girişe yönelik olarak stratejilerini geliştirmeleri ve bu doğrultuda eylem planı ortaya koyup Bosna Hersek'e ürünlerimizi gönderme yolunda çalışacaklarını düşünüyorum" dedi.

Vento Trading (Girne Con) Ltd Direktörü Çetin Şadi, bölgenin savaş yaralarını sarmakta olduğunu söyleyerek, "Ekonomik kalkınmaya baştan başlıyorlar. Fuarın geneline ilgi düşük ancak iş potansiyeli olan bir yer Bosna Hersek. Yatırıma açıklar ve iş yapmak istiyorlar. Kahve Bosna Hersek'de tüketimi olan bir ürün. Ancak yerli üretimi korumak amacıyla işlenmiş kahvede 1 Euro fon ve yüzde 12 gümrük vergisi uygulanıyor. Fakat her şeye rağmen babamın bir lafı vardı ve derdi ki; 'her fuar gün gelir kendi kendini öder'."

Hacı Ali Ltd. İhracat Sorumlusu Hasan Özdemir, fuarın ana organizatörü İstanbul Ticaret Odası'nın organizasyonunu zayıf bulduğunu ifade ederek, "Müşterilere ulaşma konusunda yetersiz. Ürün olarak baktığımızda tavuk ve yumurtada yerli üretimi koruma adına kilo başına 1 Euro fon uygulanıyor. Ayrıca, ulaşım uzak ve pahalı. Bölgeyi tanıma açısından ve ihtiyaçları görme açısından yararlı oldu."

Koop Süt Müdürü Salih Yücesoylu, beklentilerini karşılayacak ziyaretçilerin gelmediğini ifade ederek, "Bunun dışında İTO desteğiyle işadamlarıyla görüşme fırsatı bulduk. Burası tüketime dayalı bir yapıya sahip üretim oldukça az. Türkiye'nin burada etkili olduğunu gözlemledik. Bizim devletimizin de ciddi desteği gerekiyor. Türkiye'deki odalarla ve resmi kurumlarla etkin çalışılmalı. Ciddi çalışmalar yapılırsa bu pazarda yer buluruz."

Con Trading Ltd. direktörlerinden Osman Ruhi, Organizasyondan kaynaklı olarak beklenilen ziyaretçi profilinin fuarda olmadığını söyleyerek, "Harup ürünleri için yatırım yapmaya değer bir yer. İnsanlar sağlıklı ürünler tüketmeye özen gösteriyor. Bu açıdan bizim ürünlerimiz uygun. Marketlerinde ürün çeşitliliği az. Genelde düşük fiyatlı ürünler var. Ancak alıcıların yeterli bir şekilde fuara getirildiğini söyleyemem."

15 bin metrekarelik alanda 60 firmanın katıldığı Fuar 14-17 Mayıs tarihleri arasında yerel saatle 10.00-18.00 arasında ücretsiz olarak ziyarete açık olacak. Fuar 17 Mayıs Pazar günü sona eriyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.