İÇ HABERLER
okuma süresi: 9 dak.

Vatandaş fiyat artışlarından endişeli: "Alım gücümüz düştü!"

Vatandaş fiyat artışlarından endişeli: "Alım gücümüz düştü!"

Halk, yapılan son zamlardan dolayı kemer sıkmak zorunda kaldığını, çok zorlandığını anlattı…

Yayın Tarihi: 28/07/18 15:01
okuma süresi: 9 dak.
Vatandaş fiyat artışlarından endişeli: "Alım gücümüz düştü!"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Kıbrıs Postası'na konuşan vatandaş, art arda gelen zamlardan dolayı geçim derdinde olduğunu ve hükümetin fiyat artışlarını durdurmaya yönelik önlemler almadığını söyledi. Vatandaş tedbir alınmazsa ileriki günlerde hayatın daha da zorlaşacağı görüşünde…

Halk, yapılan son zamlardan dolayı kemer sıkmak zorunda kaldığını anlattı. Kıbrıs Postası'na konuşan vatandaş, art arda gelen zamlardan dolayı geçim derdinde olduğunu ve hükümetin fiyat artışlarını durdurmaya yönelik önlemler almadığını söyledi.

Pazardaki fiyat artışlarından dolayı canı sıkılan halk, tedbir alınmazsa ileriki günlerde hayatın daha da zorlaşacağı görüşünde.

Cemal Gülercan (32 – İşletmeci): "Yeni zamlar hayatın rutini haline geldi"

"Bilindiği üzere ülke ekonomimiz, gün geçtikçe ciddi anlamda kötüye gitmektedir. Bunun sebebi; Türk Lirası'nın değer kaybetmesinden kaynaklanıyor. Ülkemizde neredeyse tüketilen ürünlerin çoğunun ithal olması nedeniyle sürekli yeni zamlar hayatın rutini haline geldi. Hükümet aslında radikal kararlarla alabileceği birçok önlem olmasına rağmen bu önlemleri hayata geçirmemesi düşük ücretle çalışan bireylerin alım gücü ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilendiğini gözlemliyoruz. Bana kalırsa bu sorunu çözebilmek için kısa ve uzun vadede en önemli yöntem; ülkeye döviz girdisi sağlayan sektörlerde yeni politikalar geliştirilmesidir."

Özdeş Yaşın (31 – Esnaf): "Günü kurtarma politikasından ötürü her şey pahalı oldu"

"Yanlış politikaların sonucunda, zamlar kaçınılmaz hale geldi, şahsen ben hiç şaşırmadım. Alım gücümüz düştü. Döviz artışından dolayı halkta mutsuzluk başladı. Günü kurtarma politikasından ötürü her şey pahalı oldu. Türk Lirası'nın değer kaybetmesinden dolayı, bana göre ileriki günlerde, yeni zamlar olur."

Muhammed Şefik (46 – Çaycı): "Ailemi güçlükle geçindirebiliyorum"

"Her şey pahalı oldu, geçim zor. Ailemi güçlükle geçindirebiliyorum. Pazara çıkmaya korkuyorum, fiyatlar ateş pahası. Bence ileriki günlerde durum daha kötü olacak."

Ali Çayönlü (30 – Mühendis): "Hükümetimiz alabileceği tedbirler çok kısıtlı"

"Ülkemizin dışa bağımlı olması, dış kaynaklardan meydana gelen ani döviz dalgalanmalarından dolayı ekonomimiz ciddi şekilde etkilenmektedir. Özellikle dövizin yükselmesi, akaryakıtın yükselmesine neden olmakta, bu da tüm tüketim ürünlerinin fiyatlarının yükselmesine neden olmaktadır. Hükümetimiz dışa bağımlı olduğu için alabileceği tedbirler çok kısıtlı. Asgari ücretin bir an evvel masaya yatırılması gerekir."

Ayşe Ertanı (60 – Esnaf): "Böyle idare edilirsek, bu zamlar kaçınılmaz"

"Geçim çok zorlaştı. Bence zamların devamı gelecek. Böyle idare edilirsek, maalesef bu zamlar kaçınılmaz. Ben en çok asgari ücretle geçimini sağlamak zorunda olanlara üzülüyorum."

Ferruh Gayde (27 – Bankacı): "Hükümet fiyat artışına hiçbir tedbir almıyor"

"Nereye gitsek zamlarla karşılaşıyoruz. Bir hafta sonu, bana en az 200 TL'ye mâl oluyor. Fiyat artışı tüm toplumu derinden etkiliyor. Hükümet fiyat artışına hiçbir tedbir almıyor. Aldığım maaşla ev alabilmem imkânsız."

Semavi Aşık (67 – Esnaf): "İnsanların alım gücü günden güne azalıyor"

"Son zamlar toplumu olumsuz yönde, derinden etkiledi. Hele ki dövizle borcu olanları yemekten bile kesti. TL kullanımından dolayı hayat çok pahalı oldu. Türkiye'de üretim ve Merkez Bankası olduğu için tedbir alacak enstrümanı var ve daha az etkileniyor, ama bizde üretim olmadığı için çok fazla etkileniyoruz. Hükümetimiz bu duruma tedbir alamaz, sadece pansuman tedbiri alabilir. İnsanların alım gücü günden güne azalıyor. Kemerleri sıkıp, durumların lehimize dönmesini beklemekten başka yapabileceğimiz pek bir şey yok. Tanınmamışlığın verdiği dezavantajımız var."

Zozan Deniz (26 – İşçi): "Eskiden ucuza aldığım ürünleri, şimdi beş katına alıyorum"

"Vatandaşın alım gücü zorlaştı. Asgari ücret yüksek olsa da fiyatlardaki artış asgari ücretin yüksek olmasını bitiriyor. Eskiden ucuza aldığım ürünleri, şimdi neredeyse beş katına alıyorum. Çalıştığım yerde gözlemlediğime göre, insanların alım gücünün düşmesinden dolayı işlerimiz durma noktasına geldi."

Zihni Kalmaz (75 – Emekli): "Hükümetin tedbir almadığı müddetçe bizi daha kötü günler bekliyor"

"Zamlar hayatın normali haline geldi. Çarşıdaki, pazardaki fiyatları görünce canım sıkılıyor. Herkesin alım gücü düştü. Döviz böyle çıktığı müddetçe ve hükümetin bu yükselişe tedbir almadığı müddetçe bizi daha kötü günler bekliyor. Acınacak halimize gülüyoruz."

Yaşar Keleşzade (64 – Esnaf): "Hükümetimiz fiyatlardaki artışa önlem almıyor, sadece zam yapıyor"

"İnsanlar, zamlardan dolayı perişan halde. Çarşıda, pazarda fiyatlar cep yakıyor. Ailemize zor bakıyoruz. Maalesef hükümetimiz fiyatlardaki artışa önlem almıyor ve sadece zam yapıyor."

Ahmet Mağusalı (78 – Kasap): "Devlet tedbir almazsa, daha kötü günler göreceğiz"

"İnsanların fiyat artışlarından dolayı canı sıkılıyor. Ben evde gaz lambası kullanıyorum, elektrik pahalı diye klimayı açmıyorum, damda uyuyorum. Hükümetimiz sorunlara önlem almak yerine, birbirini suçluyor, sorumluluktan kaçıyor. Pazarda patates, soğan beş katı oldu. Devlet tedbir almazsa, daha kötü günler göreceğiz. Bizim yangın Yunanistan'ın yangınından daha kötü."

İlkin Cabacaba (70 – Ayakkabıcı): "Alım gücümüz düştü, hükümet fiyat artışına yeterli önlem almıyor"

"Hayat aşırı pahalı oldu. Fiyatların yüksek olması tüm toplumu derinden etkiledi. Ürünün topraktan pazara ya da markete gidene kadar, her aşamada kontrol edilmesi ve hangi aşamada ne kadar fiyat artırılıyor denetlenmesi lazım. Alım gücümüz düştü. Hükümet fiyat artışına yeterli önlem almıyor."

Osman Uygar (65 – Manav): "Eksideyiz, batıyoruz, aldığım ürünümü satamıyorum"

"Zamlar bizi perişan etti. Alım gücümüz çok düştü. Bir daha zam olursa toplum kaldıramaz. Zaten eksideyiz, batıyoruz. Aldığım ürünümü satamıyorum."

Samet Gölgesiz (31 – Esnaf): "Temel tüketim ürünlerini artık tane hesabı ile alıyorum"

"Alım gücümüz düştü. Temel tüketim ürünlerini artık kilo hesabı değil, tane hesabı ile alıyorum. Bence hükümetimizin alternatif enerji kaynakları üzerine yoğunlaşması lazım, özellikle güneş ışıklarının çok olduğu bir yerde, güneş panellerinin daha fazla olması gerekir. Devletimiz fiyat artışlarına tedbir almıyor."

Salih Yersel (26 – Bankacı): "Hükümet döviz artışına önlem olarak sadece zam yapıyor"

"Mevcut durumdan hiç memnun değilim. Fiyatlar cep yakıyor. Döviz arttı, kemeri sıktık. Hükümet döviz artışına önlem olarak sadece zam yapıyor. Bu gidişle sonumuz çok kötü olacak.

Salih Deryagil (30 – Mühendis): "Bu gidişle, kısa zamanda kriz kapıda"

"Alım gücümüz düştü. Fiyatları gördüğümde üzülüyorum. Özellikle son dönemde elektrik fiyatlarına yapılan zam, elektriğe talebin attığı yaz döneminde kabul edilebilir değil. Hükümetin almaya çalıştığı tedbirler halkın mevcut alım gücünü yaşanabilir seviyenin altına çekti. Bu gidişle, kısa zamanda kriz kapıda."

Turuğsan Tünay (43 – Büfeci): "Zamlar kaçınılmaz hale geldi"

"Tamamen dışa bağımlı olan bir ülkenin üzücü kaderini yaşamaya devam ediyoruz. Kendi doğal kaynakları olmayan bir ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı zamlar kaçınılmaz hale geldi. Hükümetin alacağı tedbirler ancak sınırlı olabilir."

Ekram Tayfur (65 – Esnaf): "Dolabımıza hiçbir şey alamıyoruz, pazardaki fiyatları görünce içim acıyor"

"Zamlar belimizi büktü. Dolabımıza hiçbir şey alamıyoruz, pazardaki fiyatları görünce içim acıyor. Hükümet tedbir almıyor, cebini doldurmaya bakıyor. Söyleyecek çok, dinleyen yok. Tepedekiler sadece keyfine bakıyor, birinin dediğini diğerinin söylediği tutmuyor. Hepsi sahte."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.