İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Muhtemel yeni asgari ücret; en az 2 bin 500 TL

Muhtemel yeni asgari ücret; en az 2 bin 500 TL

Asgari Ücret Saptama Komisyonu'nda, işçi tarafın temsilcisi olarak bulunan Hür-İş Genel Sekreteri Yeltekin, Yapılan son üç toplantıda tarafların, 2 bin 500 TL ile 2 bin 550 TL rakamları arasında görüş alış-verişinde bulunduğunu ve işveren tarafın dünkü toplantıda 2 bin 500 TL için el uzattığını kaydetti.

Yayın Tarihi: 01/08/18 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Muhtemel yeni asgari ücret; en az 2 bin 500 TL
A- A A+
  • İşveren tarafın 2 bin 500 TL'lik teklifini geri çevirdiklerini belirten Yeltekin, Bakan Çeler'in, taban olarak 2 bin 600 TL belirlediğini kaydederek, teklifi imzalamak yerine, Bakan Çeler'in, takınacağı tutumu izleme kararı aldıklarını ifade etti.
  • Öte yandan işveren temsilcisi olarak Komisyon'da görev alan İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Aroğlu ise, işveren tarafı ile işçi tarafından ziyade, hükümetin asgari ücret konusundaki tavrını belirlemesi gerektiğine dikkat çekti.

Kıbrıs Postası - Ertuğrul Senova

Yılın ikinci asgari ücretini belirlemek adına dün yeniden toplanan Asgari Ücret Saptama Komisyonu, üçüncü toplantıdan da sonuçsuz ayrıldı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Komisyon'un, önümüzdeki hafta yeniden toplanacağı duyuruldu.

Asgari ücretin üçüncü toplantıda da belirlenememesi, kamuoyu tarafınca olumsuz karşılandı.

Toplantıda, işçi tarafının temsilcisi olarak hazır bulunan Hür-İş Federasyonu Genel Sekreteri Ali Yeltekin, yapılan son toplantıdan neden sonuç alınamadığını ve tarafların üzerinde tartıştığı rakama ilişkin Kıbrıs Postası muhabirine konuştu.

YELTEKİN: "ÇELER, DENKTAŞ'LA GÖRÜŞMEDEYDİ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler'in dün gerçekleşen toplantıya katılım gösteremediğini belirten Yeltekin, toplantı sırasında Çeler'in, Maliye Bakanı Serdar Denktaş'la bir görüşme gerçekleştirmesi nedeniyle, Komisyon'un, toplantıyı erteleme talebinde bulunduğunu kaydetti.

EN AZ 2 BİN 500 TL

Yapılan son üç toplantıda tarafların, 2 bin 500 TL ile 2 bin 550 TL rakamları arasında görüş alış-verişinde bulunduğunu belirten Hür-İş Federasyonu Genel Sekreteri, işveren tarafın dünkü toplantıda 2 bin 500 TL için el uzattığını kaydetti.

İşveren tarafın 2 bin 500 TL'lik teklifini geri çevirdiklerini belirten Yeltekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çeler'in, taban olarak 2 bin 600 TL belirlediğini kaydederek, teklifi imzalamak yerine, Bakan Çeler'in, Maliye Bakanı Denktaş'la gerçekleştireceği görüşme sonrasında takınacağı tutumu izleme kararı aldıklarını, bu nedenle de toplantının önümüzdeki haftaya ertelendiğini ifade etti.

AROĞLU: "HÜKÜMET TAVRINI BELİRLEMELİ"

Öte yandan işveren temsilcisi olarak Komisyon'da görev alan İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Aroğlu ise, işveren tarafı ile işçi tarafından ziyade, hükümetin asgari ücret konusundaki tavrını belirlemesi gerektiğine dikkat çekti. Aroğlu, Asgari Ücret Saptama Komisyonu'nun üçüncü kez toplanmasına karşın henüz sonuç alamadığını, netlik kazanmadığını kaydederek, hükümetin, Komisyonu toplamadan önce, neden toplanma çağrısı yaptığına karar vermesi gerektiğini ifade etti.

"AZ DAHA KENDİ ARAMIZDA BAŞLAYIP, KENDİ ARAMIZDA BİTİRİYORDUK"

Dün yapılan toplantıda, işçi tarafın temsilcileriyle gerçekleştirdikleri görüşmede, "Az daha kendi aramızda başlayıp, kendi aramızda bitiriyorduk" ifadesinde bulunan Aroğlu, hükümet yetkililerinin zaten bu konuda belirgin bir pozisyonu bulunmadığını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.