İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çeler: "Kayıt dışılığın üzerine 'deli cesareti' ile gittik"

Çeler: "Kayıt dışılığın üzerine 'deli cesareti' ile gittik"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çeler, kayıt dışılığın üzerine deli cesaretiyle gittiklerini ve görevden ayrılana kadar denetimlere devam edeceklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 16/05/19 10:38
okuma süresi: 3 dak.
Çeler: "Kayıt dışılığın üzerine 'deli cesareti' ile gittik"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, bakanlık dönemi süresince hayata geçirdikleri projeler konusunda basın açıklaması yaptı.

Konuşmasında, kayıt dışılığa dikkat çeken Çeler, kayıt dışılığın üzerine deli cesaretiyle gittiklerini ve görevden ayrılana kadar denetimlere devam edeceklerini vurguladı.

"İŞVERENLER ÇALIŞANLARIN GÖZÜNÜ AÇTIM DİYE BANA KIZGIN"

Hükümetin sona ermesinden sonra yeni hükümet kurulma çalışması yapıldığını kaydeden Zeki Çeler, "Görevi devretmeden önce, neler yaptığımızı açıklamak istedik" dedi.

Vatandaşların gerçek maaş üzerinden sigortası yatırılmıyorsa, bunu Sigortalar Dairesi'ne bildirmesi gerektiğinin altını çizen Çeler, "İşverenler çalışanların gözünü açtım diye bana kızgındır, ama biz görevimizi yapmak zorundaydık" ifadelerini kullandı.

"SOSYAL SİGORTALAR DAİRESİ'NDE REVİZE EDİLMEYEN İLAÇ LİSTESİNİ BİZ REVİZE ETTİK"

Vatandaşın, Sosyal Sigortalar Dairesi'ne gidip sağlık karnesini uzatmadan, hastanelerden hizmet alabileceği bir uygulamayı hayata geçirdiklerini aktaran Zeki Çeler, "Sosyal Dairesi'nde revize edilmeyen ilaç listesi, bizim dönemimizde revize edildi" şeklinde konuştu.

"KAYIT DIŞILIĞIN ÜZERİNE DELİ CESARETİYLE GİTTİK"

2018 yılında Çalışma Dairesi tarafından yapılan denetimlerde, 450 kayıt dışı işçi tespit edildiğini, inşaat sektörüne yapılan denetimlerde 268 bin TL para cezası kesildiğini belirten Çeler, "Bu ülkede kayıt dışılık, çalışanını hakkı ile yatıranlara karşı da bizim görevimizdir. Usulü ile doğru işçi çalıştıranların haklarını da savunduk. Kayıt dışılığın üzerine deli cesaretiyle gittik. Buradan ayrılana kadar denetimlere devam edeceğiz" dedi.

"İNŞAATLARDAKİ ÇALIŞMA SAATLERİ SINIRLANDIRILDI"

İş sağlığı ve güvenliği konusunda, birçok işyerinin kapatıldığını veya cezaya çarptırıldığını hatırlatan Bakan Çeler, "İnşaatlardaki çalışma saatleri sınırlandırıldı, 7/24 çalışan inşaatlara sınırlandırılma getirildi, Pazar günlerinde inşaatlarda çalışmalar yasaklandı" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.