İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Hedef Maraş'ı kademeli olarak sivil hayata dahil etmek"

"Hedef Maraş'ı kademeli olarak sivil hayata dahil etmek"

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, "Maraş'ın eski sakinleri ve vakıfların mülkiyet hakları gözetilerek, uluslararası hukuk doğrultusunda bir adım atıyoruz. Envanter netleşince hükümet politikasını açıklayacaktır" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 19/06/19 08:42
okuma süresi: 2 dak.
"Hedef Maraş'ı kademeli olarak sivil hayata dahil etmek"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Haber Kıbrıs'ta Maraş açılımı ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, KKTC toprağı olan ve askeri bölge statüsü olan Maraş'ın, eski sakinlerinin mülkiyet hakkı ile vakıflar 'ın da hakları gözetilerek, uluslararası hukuka uygun bir şekilde kademeli olarak sivil hayata dahil edilmesi olduğunu söyledi.

Özersay, henüz Maraş ile ilgili net bir politikayı açıklamadıklarını, öncesinde Maraş'ın durumunu net bir şekilde, bilimsel verilere dayalı olarak tespit etmek için çalışmalar başlatılması kararı alındığını ifade etti.

Özersay, Maraş'taki binaların kullanılabilecek durumda olmaların tespiti, elektrik, su, kanalizasyon gibi unsurların durumunun tespiti ve oradaki mülklerin kime ait olduğunu tespitinin yapılacağını ifade etti.

Özersay bunun bazı çevreler tarafından "Maraş açılıyor ve mallar Kıbrıslı Türklere veriliyor" şeklinde istismar edilmemesi gerektiğini ifade ederken, atılacak adımların uluslarası hukuk çerçevesinde olacağını ve gerek eski sakinlerin gerekse de vakıfların mülkiyet haklarının gözetileceğini belirtti.

Bu açılımın Maraş üzerindeki ölü toprağını kaldıracağını ve eski sakinlerle, hak sahiplerinin ilgisinin bir çıkmaz olan Maraş ile ilgili bir canlılık getireceğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.