İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

EL-SEN, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı'nı dava ediyor!

EL-SEN, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı'nı dava ediyor!

EL-SEN Başkanı Özkıraç, Maliye Bakanlığı'nın KIB-TEK'e olan borcundan ötürü, Bakanlık binasının elektrik enerjisini kestiklerini fakat KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı'nın, borç ödenmeden enerjinin tekrardan verilmesi yönünde karar ürettiğini, bunun suç olduğunu ve konuyla ilgili bugün yargı yoluna başvuracaklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 02/09/19 11:02
okuma süresi: 2 dak.
EL-SEN, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı'nı dava ediyor!
A- A A+
Kıbrıs Postası – Ertuğrul Senova

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği eylemde, Maliye Bakanlığı'nın KIB-TEK'e olan borcu nedeniyle, Bakanlık binasının elektriğini kesti.

Kesintinin ardından Bakanlık 2 saat boyunca elektrik enerjisini jeneratörden karşıladı.

Aradan geçen 2 saatin sonunda, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Onurhan'ın aldığı karar doğrultusunda, Bakanlık binasının elektrik borcu ödenmeden, enerji akışı yeniden sağlandı.

EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı Onurhan'ın bu kararının suç olduğunu, borç ödenmeden elektrik enerjisinin yeniden verilmesinin suç unsuru teşkil ettiğini ve bugün, gün içerisinde, Onurhan hakkında 'görevini kötüye kullanma' suçlamasıyla yargı yoluna gidileceğini ifade etti.

Bu arada, KIB-TEK Yönetim Kurulu, eylemle ilgili açıklamasında, kesintiyi gerçekleştiren çalışanlar hakkında polise suç duyurusunda bulunulacağını ve haklarında kurum içerisinde soruşturma açılacağını açıklamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.