İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tatar: "Kurulan kriz masası tüm çalışmaları yürütüyor"

Tatar: "Kurulan kriz masası tüm çalışmaları yürütüyor"

Başbakan Tatar, gece gerçekleşen patlama olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tatar, kriz masasının kurulduğunu ve bu masanın tüm çalışmaları yürüttüğünü söyledi.

Yayın Tarihi: 12/09/19 11:41
okuma süresi: 2 dak.
Tatar: "Kurulan kriz masası tüm çalışmaları yürütüyor"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Başbakan Ersin Tatar, gece saatlerinde Çatalköy'deki cephanelikte gerçekleşen patlama hakkında basın toplantısı düzenledi.

Tatar, yaralanan 12 kişi içerisinden 9 kişinin taburcu edildiğini, 3 kişinin de müşahede altında tutulduğunu söyledi.

Kurulan kriz masasının gerekli tüm çalışmaları yürüttüğünü aktaran Tatar, "bu gibi olayların tekrar yaşanmaması için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koymakta kararlıyız" dedi.

TÜRKİYE'DEN BİR HEYET KKTC'YE GELİYOR

Türkiye ile irtibatta olunduğunu belirten Tatar, Türkiye'den bir heyetin KKTC'ye gelmekte olduğunu söyledi.

Tatar, şu ifadeleri kullandı:

"Dün gece saat 01.30 dolaylarında Girne'deki mühimmat deposunda henüz tespit edilemeyen bir nedenle art arda patlamalar meydana geldi. Yetkililer tüm çalışmaları başlattı, gerekli tüm tedbirler alındı. Saat 02.00 civarında yangınlar kontrol altına alındı, patlamalar durduruldu. Olayda can kaybı olmaması tesellidir. Acil servise kaldırılan 9 kişi taburcu edildi, hafif yaralı 3 kişi müşaade altında tutuluyor, 3 kişinin de kısa süre içerisinde taburcu olması bekleniyor. Kurulan kriz masası, gerekli tüm çalışmaları yürütmektedir. Bu gibi olayların tekrar yaşanmaması için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koymakta kararlıyız.

Yeniden tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Türkiye'den gerekli incelemeleri yapmak üzere bir heyet şu anda Ankara'dan yola çıkmıştır.

İlk müdahalede birkaç mühimmat bulundu. Etkilenen bölge 200 dönümlük bir bölge, ormanlık bir bölge olmadığı için yangın yayılamamıştır. Dolayısıyla yangın hemen söndürüldü.

Askeri bölgelerin yerleşim yerlerine yakın olması konusu mutlaka değerlendirilecek."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.