İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bağımsızlık Yolu'ndan "gece kulüpleri kapatılsın" çağrısı

Bağımsızlık Yolu'ndan "gece kulüpleri kapatılsın" çağrısı

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Örgütü, "gece kulüplerinin" kapatılması çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 17/09/19 16:48
okuma süresi: 2 dak.
Bağımsızlık Yolu'ndan "gece kulüpleri kapatılsın" çağrısı
A- A A+
Örgütten yapılan yazılı açıklamada, Alayköy'de bir "gece kulübünde" çalışan kadının kulübe gelen müşteri tarafından darp edilmesinin gece kulüplerinde çalıştırılan kadınların can güvenliğinin dahi sağlanmadığının göstergesi olduğu kaydedildi.

Gece kulüplerinde kadınların seks kölesi olarak çalıştırıldığı kaydedilen açıklamada, "Gece kulübünde seks kölesi olarak çalıştırılan kadınların uğradığı şiddet olayları yalnızca basına yansıyanlarla sınırlı değildir. Seks kölesi kadınlar hemen her gün, bulundukları ortamda baskı, şiddet ve zorlamaya maruz kalmaktadır" denildi.

Gece kulüplerindeki kadınların borçlandırılarak ve ellerinden pasaportları alınarak çalıştırıldığını kaydedilen açıklamada, "Gece kulüplerinde kadınlar borçlandırılarak, kilit altında tutulup seyahat özgürlüğünden yoksun bırakılarak ve polis tarafından pasaportlarına el konularak çalıştırılmaktadır. Tüm bu çalışma ve yaşam koşulları bize, ülkemizde seks işçiliği değil seks köleliği olduğunu göstermektedir" denildi.

Yasal düzenlemeyle seks işçiliğinin tanımlanmasının, durumu düzeltmek yerine sadece yasal bir çerçeve kazandıracağı savunulan açıklamada, "İşte bu yüzden Bağımsızlık Yolu olarak, gece kulüplerinde çalıştırılan kadınların bu gayriinsani durumunun sona ermesi ve özgürleşebilmeleri için Gece Kulüplerinin kapatılması gerektiğini savunuyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.