İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

New York öncesi biribirlerine girdiler

New York öncesi biribirlerine girdiler

BM Genel Kurulu'nda gerçekleşecek kritik görüşme için yarın New York'a hareketi öncesi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar hem sosyal medya hesaplarında hem de etkinliklerde yaptıkları konuşmalarda biribirlerine girdi...

Yayın Tarihi: 22/09/19 09:10
okuma süresi: 2 dak.
New York öncesi biribirlerine girdiler
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan Mehmet

Başbakan'ın önceki gün Türkiye'deki ziyaretinde verdiği bir demeçte kullandığı ifadelere Cumhurbaşkanlığı Sözcü'sünün verdiği "saygısızlık" yanıtı sonrası dün ardı ardına karşılıklı açıklamalar geldi.

UBP, Cumhurbaşkanını gereksiz yere macera aramakla suçlayarak izlediği yanlış politikalarla uzun bir süredir halkın desteğine sahip olmadığını iddia ederken, Başbakan Tatar ise ayrı bir açıklama yaparak Sözcü Burcu'nun açıklaması ve benzer yorumların maksatlı olduğunu söyledi.

Jet yanıt bu kez doğrudan Cumhurbaşkanı Akıncı'dan geldi ve Tatar'ın görüşmeleri 'macera' olarak yorumlamasını "günü geldiğinde anlayacak" şeklinde yanıtladı. Cumhurbaşkanı "Sayın Tatar'ın 'macera' dediği halkın çoğunluğunun desteğiyle yürüttüğümüz federal çözüm hedefimizdir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanını bu kez sosyal medyada yanıtlayan Tatar ise Akıncı'yı "Demagoji yapmakla" suçladı.

Tatar, "Bize göre Sayın Akıncı'nın İddia ettiğinin aksine Kıbrıs Türkünün büyük çoğunluğu Türkiye'nin garantörlüğünün devam etmeyeceği, veto yetkimizin olmayacağı, Güzelyurt ve Karpaz dâhil pek çok yerimizin verileceği bir sözde çözüme karşıdır" dedi.


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.