İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Arıklı: "Milli davada dağınıklık kabul edilemez"

Arıklı: "Milli davada dağınıklık kabul edilemez"

Yeniden Doğuş Partisi Dörtyol da 1.Aşure Etkinliği düzenledi.

Yayın Tarihi: 22/09/19 17:21
okuma süresi: 3 dak.
Arıklı: "Milli davada dağınıklık kabul edilemez"
A- A A+
YDP'den verilen bilgiye göre, oldukça kalabalık bir kitlenin katıldığı etkinlikte Lefkoşa semazen ekibi de bir sema gösterisi yaptı.

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan İlçe Başkanı Mehdi Uysal konukları selamladıktan sonra bu etkinliğin her yıl tekrarlanacağını ve geleneksel hale geleceğini söyledi.

Genel Sekreter Turan Büyükyılmaz ise yaptığı konuşmada ülke sorunlarına değinerek; "Sorunlar büyüdükçe YDP nin sorumluluğu da artıyor. YDP, sorumluluğunu, misyonunu ve halkın beklentilerini iyi biliyor ve ona göre hazırlık yapıyor. Gölge kabinemiz haftalardır projeler üzerinde çalışıyor" dedi.

Genel Başkan Erhan Arıklı ise yaptığı konuşmada "Aşure" nin Türk-İslam dünyası için anlam ve önemine değindi. Arıklı, Alevilik inancının Türk kültürünün önemli bir parçası olduğuna işaret ederek; "Alevilik kelime anlamı itibari ile Hz. Ali'yi sevenler demektir. Türk Dünyasında Ali'yi sevmeyen yoktur. Öyle ki Türk dünyasında Hz. Ali ile savaşan ve Hz. Hüseyin'i katleden Emevi soyundan herhangi bir ismin çocuklara isim olarak verildiğine şahit olamazsınız. Bizde ne Süfyan, ne Muaviye, ne de Yezid ismi yoktur" dedi.

Arıklı sözlerine şöyle devam etti" KKTC deki siyasi partiler arasında Alevi açılımını manifestosuna alan tek parti YDP dir. İslam dünyasında ve özellikle milletimiz içerisinde mezhep, meşrep ve tarikat bölünmesine asla izin vermeyeceğiz".

Kıbrıs meselesinde değinen Arıklı, önemli bir virajın eşiğinde olduğumuzu söyleyerek, Hükümet ve Cumhurbaşkanı arasındaki fikir ayrılığının sırıttığını ve elimizi zayıflattığını ifade etti. Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanının ayrı ayrı New York a gidecek olmasının komedi olduğunu söyleyen Arıklı, önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından bu anomalinin ortadan kalkacağını söyledi. Arıklı:"YDP hem Cumhurbaşkanlığında hem de Hükümette söz sahibi olacak. Milli birlik ve beraberlik ancak o zaman sağlanacak" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.