İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

İcra YDÜ'yü haczetmek için neyi bekliyor?

İcra YDÜ'yü haczetmek için neyi bekliyor?

2006 ile 2019 yılları arasında birikmiş su, kanalizasyon, çöp, aydınlatma ücretleri ile emlak vergilerinden oluşan YDÜ'nün LTB'ye olan 5 milyon TL'yi aşkın borç için İcra Dairesi neyi bekliyor?

Yayın Tarihi: 24/10/19 18:40
okuma süresi: 2 dak.
İcra YDÜ'yü haczetmek için neyi bekliyor?
A- A A+

2006 yılından Su Dairesi tarafından belediyeye aktarıldığı halde ödenmeyen ve 2006 yılından Eylül 2019 tarihine kadar birikmiş su, kanalizasyon, çöp, aydınlatma ücretleri ile emlak vergilerinden oluşan Yakın Doğu Üniversitesi'nin Lefkoşa Türk Belediyesi'ne olan 5 milyon TL'yi aşkın borcunun tahsili için alınan mahkeme kararına rağmen, Tebliğ ve İcra Dairesi'nin henüz harekete geçmediği öğrenildi.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı'nın göreve ilk geldiği zamandan beridir borcun ödenmesi ile ilgili yaptığı ödeme planı toplantıları Yakın Doğu Üniversitesi sahibi Suat Günsel'in görevlendirdiği kişiler tarafından yürütülmüş ancak birkaç toplantı sonrasında herhangi bir çözüm üretilmeden toplantılara katılmamayı tercih edip, borcu ödememe yollarını aradıkları gerekçesiyle son çare olarak mahkemeye başvuran Lefkoşa Türk Belediyesi, davayı kazandı ve Yakındoğu Üniversitesi'nin borcu ödemesi, ödememesi durumunda da haczedilmesi kararı alındı.

15 Ekim tarihinde yargıç Hazal Hacımulla'nın huzuruna görülen davada mahkeme Yakın Doğu Üniversitesi, Suat Günsel ve Özay Günsel'in üzerindeki taşınır veya taşınmaz malların haczedilmesi kararını verdi.

İcra Dairesi'nin Yakın Doğu Üniversitesi ile ilgili elini çabuk tutup tutmayacağı merakla beklenirken, uzmanlar alınan mahkeme kararının Yakın Doğu Üniversitesi ve Günsel ailesini kilitleyeceği ve günlük alım satım ve mali hareketlerini kısıtlayacağı görüşünde birleşiyorlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.