İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Bülent Dizdarlı’dan önemli paylaşım: Yeni hastane nasıl olmalı?

Bülent Dizdarlı’dan önemli paylaşım: Yeni hastane nasıl olmalı?

Lefkoşa Devlet Hastanesi eski başhekimi Bülent Dizdarlı, son günlerde gündem olan yeni hastane hakkında görüşlerini aktardı.

Yayın Tarihi: 18/02/20 11:06
okuma süresi: 4 dak.
Bülent Dizdarlı’dan önemli paylaşım: Yeni hastane nasıl olmalı?

Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski başhekimi Bülent Dizdarlı, yeni hastane hakkında düşüncelerini, kişisel sosyal medya hesabından paylaştı.

Mevcut hastanedeki sorunları da dile getiren Dizdarlı, yeni bir hastanenin önemine dikkat çekti.

Bülent Dizdarlı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekten de bazı sorular cevapsızdı. Bu sorular cevaplanmadan olaya balıklama dalmak sanırım fikir birliğine ulaşamamızın esas nedenidir.

Nedir bu sorular :

1- Yeri neresidir? Mevcut hastanenin lokalizasyonunda mı olacaktır yoksa BRT arkasında seçilen alanda mı? Bu hastanenin BRT arkasına kurulacağı söyleniyor. Tüm şehirlerden bağlantı yolları olması gereken bu alanın alt yapısı var mıdır.? Bu alt yapı yoksa maliyeti nedir? Kim finanse edecektir? Bu günkü hastane terk edilecekse, çok değerli olan alan ne amaçla kullanılacaktır?

2- Bizim şimdiki hastanemiz 550 yataklı . Zorlandık mı bunu 600e çıkarma şansımız var. Peki 600 yataklı hastaneye sığmayan toplum 500 yataklı bir hastaneye nasıl sığacak? Hastanenin planı yapıldı mı? Bu gün çok ihtiyaç duyulan yoğun bakım yatak sayısı artırıldı mı? Ameliyathane sayısı yeterli mi?

3- Nalbantoğlu hastanesini (şimdiki yapıyı) muhafaza edip ayrıca BRT arkasında ikinci bir hastane yapılacaksa, oraya personel hemşire hekim istihdam etme şansımız olacak mı? (Zira orasının da ayrı mutfak çamaşırhane terzihane sedyeci labaratuvar ve kalifiye hemşire ihtiyacı olacaktır) Bildiğim kadarı ile bu elemanların şu andaki devlet hastanemizde dahi eksikliği vardır ve bilinen sebeplerden ötürü istihdam yapılamamaktadır.

4- Beş yüz yataklı yeni binanın çok katlı olarak şimdiki hastane kampüsü içinde yapılması düşünüldü mü? Bu sayede hem ciddi personel tasarrufu yapılabilirken hem ağır taşınma sendromundan kurtulunacaktır. Alan olarak şimdiki talasamia binasının ve barış ruh hastanesinin bulunduğu yeri öneririm. Bu binalar yıkılıp yerlerine çok katlı 500 yataklı birim yapılabilir. Barış Ruh Hastanesi de yolun öteki tarafındaki geniş alana tekrardan kurulabilir.

5- Hastanenin, TC tarafından yapılacağı alenidir. Ama koşullar nedir? Hibe mi? Yoksa Türkiye’de ki Şehir hastaneleri modeli midir? Eğer ikincisiyse “Yıllık Garanti Hasta sayısı” gerçekçi olmalıdır. Aksi halde toplum ciddi bir borç bataklığına gömülebilir.

Bu beş sorunun ayrıntılı cevaplanması şarttır. Her gün yeni hastane yapmıyoruz. Doğrusunu yapmalıyız. Doğrusu yapıldığında kimsenin de itiraz edeceğini sanmıyorum. Zaten edecek olanın aklından zoru vardır derim. Ama hastane yapacağız diye de plansız programsız dalıp eldeki bulgurdan da olmamak lazımdır.

Sağlıklı günler dilerim...”

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.