TÜRKİYE
okuma süresi: 5 dak.

Emine Bulut cinayetine Türkiye çapında öfke gösterildi

Emine Bulut cinayetine Türkiye çapında öfke gösterildi

Emine Bulut'un eski eşi tarafından kızının gözü önünde öldürülmesi kadın cinayetlerine yönelik ülke çapında öfkeye neden olurken, farklı şehirlerde binlerce kadın sokağa döküldü. Protesto eylemlerinin artarak devam etmesi bekleniyor.

Yayın Tarihi: 25/08/19 11:21
okuma süresi: 5 dak.
Emine Bulut cinayetine Türkiye çapında öfke gösterildi
A- A A+

Kırıkkale'de 38 yaşındaki Emine Bulut'un ayrıldığı eşi tarafından kızının gözü önünde öldürülmesi kadın cinayetlerine yönelik öfkeyi artırırken, olay farklı şehirlerde protesto edildi. Kadın Platformu öncülüğünde düzenlenen protesto eylemlerinde ortak basın açıklaması metni okundu.

Cuma günü Ankara'da Kuğulu Park'ta bir araya gelen kadınlar, Emine Bulut için oturma eylemi yaparak, cinayeti ve kadına şiddeti protesto etti. Eylemci kadınlar "Ölmek istemiyorum" yazılı pankartlar taşıdı.

Topluluk adına konuşma yapan Ankara Kadın Platformu üyesi Şeyda Özcan, "Öfkeliyiz, kızgınız ve üzgünüz. Dünyanın en normal şeylerinden biri olan boşanmak, bu ülkede aile üzerinden inşa edilen politikalar nedeniyle adeta suçmuş gibi konuşuluyor" dedi.

Diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi yine susmayacaklarını belirten Özcan, "Emine'nin 'ölmek istemiyorum' diyen çığlıkları kulaklarımızda" diye konuştu.

Bir süre oturma eylemi yapan grup "Emine Bulut isyanımızdır", "Erkek adalet değil, gerçek adalet" sloganları attı.

İstanbul'da da Avcılar, Kadıköy ve Beşiktaş'ta protesto eylemleri düzenlendi. Prostesto eylemlerinde, "Boşanmayı değil cinayeti engelle," "Ölmek İstemiyorum" yazılı dövizler pankartlar taşındı.

ESKİŞEHİR'DE PROTESTO

Eskişehir'de toplanan kadınlar da cinayeti pankart ve sloganlarla protesto etti. "Katledilen kadınlar isyanımızdır", "İstanbul sözleşmesi uygulansın", "Ölmek değil yaşamak istiyoruz" yazılı dövizler taşıyan grup, kadın cinayetleri hakkında verilen yargı kararlarına tepki gösterdi.

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu Başkanı Pınar Arpacı, Emine Bulut'un herkesin gözleri önünde öldüğünü belirterek, "Son sözü 'ölmek istemiyorum' oldu. Bugün burada Eskişehir'de yan yana gelmişsek ve dişlerimiz kenetli, yumruklarımız sıkılmışsa ve öfkeden ağlamamak için kendimizi zor tutuyorsak bu artık sadece bir basın açıklaması değildir. Bu yan yana geliş bir öfke çığlığı olacak ve Emine Bulut'u öldüren düzen artık yerle bir olacaktır" dedi.

Sadece Temmuz ayında 31 kadının öldürüldüğünü anlatan Arpacı, "Yani her gün bir kadın erkekler tarafından öldürüldü. Biz bu satırları yazarken Konya'da Tuba Erkol'un 9 yaşındaki kızı ise 'annemsiz uyuyamam ki, onsuz nasıl yatarım?' diyordu. Tıpkı Emine Bulut'un küçük kızının 'anne ölme' dediği gibi" diye konuştu.

KOCAELİ'DE "YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN" SLOGANLARI

Tepkilerin protesto eylemine dönüştüğü bir başka şehir Kocaeli oldu. İzmit'te Belediye İş Hanı'nın önünde Kocaeli Kadın Platformu'nun düzenlediği eylemde toplanan kalabalık, Emine Bulut cinayetiyle ilgili tepkilerini gösterdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Kadın Sekreteri Sibel Yılmaz , Türkiye'de kadınların sistematik bir şekilde erkekler tarfından öldürüldüğünü belirtti.
Açıklamanın ardından kadınlar, "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Ölmek İstemiyoruz", "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" şeklinde sloganlar attı.

ANTALYA'DA PROTESTO

Antalya'daki eylemde ise 2018'de 440 kadın cinayeti işlendiğine dikkat çekildi. Basın açıklamasında "Son yıllarda kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri eğitimli, eğitimsiz, köylü, kentli, genç, yaşlı kadın demeden sistematik bir şekilde artmaktadır" denildi. Eylemci grup "kadınların öldürülmediği,çocukların güldüğü bir Türkiye çağrısı" yaptı.

İzmir, Mersin, Trabzon, Giresun ve Adana'da kadın cinayetlerini protesto eylemleri düzenlendi.Emine Bulut cinayetine yönelik ülke çapında protestoların Cumartesi günü de artarak devam etmesi bekleniyor.

İDDİNAME: CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRMEK

Emine Bulut'un öldürülmesiyle ilgili soruşturmada iddianame hazırlayan savcılık, şüpheli Fedai Varan'ın "Canavarca Hisle Tasarlayarak Adam Öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Mahkemeye gönderilen iddianame dosyası kabul edildi. Fedai Varan, yakalanak tutuklanmış ve cezaevine konmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.