DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

ABD, Güney Kıbrıs'tan yardım istiyor

ABD, Güney Kıbrıs'tan yardım istiyor

Rum Lider Nikos Anastasiadis ile yaptığı görüşmeden sonra konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Komitesi Başkanı Engel, Amerika'nın Ortadoğu'daki Rus etkisini azaltmak Güney Kıbrıs'ın desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 27/05/19 16:21
okuma süresi: 2 dak.
ABD, Güney Kıbrıs'tan yardım istiyor
A- A A+
ABD Dışişleri Bakanlığı Komitesi'nin başkanlığını yapan Elliot Engel, Amerika'nın Ortadoğu'daki Rus etkisini azaltmak için İsrail ile beraber Güney Kıbrıs'ın da desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bugün Rum Lider Nikos Anastasiadis ile yaptığı görüşmeden sonra konuşan Engel Rusya'nın, Ortadoğu'da enerji rezervler üzerindeki etkisini azaltmak ve Ortadoğu'da barışı tesis etmek için Kıbrıs ile beraber çalışmanın Amerika için çok önemli olduğunu da vurguladı.

Engel, "ABD Rusya'nın bölgedeki entrikalarını engellemek ve temel demokratik değerleri paylaşmak adına dost ülkeleri arıyor" ifadesinde bulunarak, Rusya'nın bölgedeki durumu kontrol etmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Engel ayrıca, Doğu Akdeniz bölgesinde son keşfedilen doğal gazla ilgili de Rusya'nın söz sahibi olmasına imkan vermeden, bölgedeki enerji güvenliği konusunda alternatif önlemler üzerinde durduklarını duyurdu.

Öte yandan, Anastasiadis de kişisel sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin paylaşım yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.