DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Koronavirüs yanlış bilgilerinin 'süper yayıcısı' belli oldu

Koronavirüs yanlış bilgilerinin 'süper yayıcısı' belli oldu

New York Times, sosyal medyada yer alan aşı karşıtı yazılar üzerine bir araştırma yayımladı. Araştırmada, Florida'da yaşayan Joseph Mercola adlı alternatif tıp savunucusu ve osteopatik hekiminin sosyal medyadaki aşı karşıtı mesajlarını atan kişilerin başında geldiği kaydedildi. ABD'de Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH) de, sosyal medyadaki aşı karşıtı mesajların yüzde 65’inin 12 kişi tarafından yazıldığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 26/07/21 22:06
okuma süresi: 3 dak.
Koronavirüs yanlış bilgilerinin 'süper yayıcısı' belli oldu

ABD’nin en ünlü basın organlarından New York Times, sosyal medyada yer alan aşı karşıtı yazılarının nereden çıktığına dair bir araştırma yayımladı.

Araştırmada, ABD'de Dijital Nefretle Mücadele Merkezi’nin (CCDH) sosyal mnedyada aşı karşıtı mesajların yüzde 65’ini 12 kişinin oluşturduğuna değinilirken, bu isimlerin başının Florida'da yaşayan Joseph Mercola adlı alternatif tıp savunucusu ve osteopatik hekimi olduğu belirtildi.

New York Times, Florida'da yaşayan Joseph Mercola adlı alternatif tıp savunucusu ve osteopatik hekiminin, araştırmacılar tarafından "çevrimiçi corona virüs yanlış bilgilerinin başlıca yayıcısı" olarak tanımlandığını aktardı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH) direktörü Imran Ahmed, "İnsanları kendi kölesi haline getirmek için ustaca ve acımasızca kullandığı sosyal medya ona yeni bir hayat verdi" dedi.

MERCOLA: OLDUKÇA TUHAF

‘Yanlış bilgilerin başlıca yayıcısı’ olarak nitelenmesinin ardından NY Times’a e-posta gönderen Mercola, “Böyle adlandırılmam oldukça tuhaf” dedi. Bazı gönderilerinin yalnızca yüzlerce kişi tarafından beğenildiğini söyleyen Mercola, “Bu kadar az kişinin beğendiği gönderiler Biden’ın milyarlarca dolarlık aşı kampanyasına nasıl zarar verebilir” diye konuştu.

Mercola ayrıca, "D vitamini ve Covid-19 riskiyle ilgili hakemli bir yayının baş yazarıyım ve tıbbi araştırmamı paylaşarak halkı bilgilendirmeye hakkım var" dedi.

AŞI HAKKINDA ŞÜPHE UYANDIRAN 600’DEN FAZLA MAKALE

Gazeteye göre, "düzinelerce çalışanı olan ve internet konusunda bilgili bir girişimci" olan Dr. Mercola’nın Facebook'ta Covid-19 aşıları hakkında şüphe uyandıran 600'den fazla makale yayınladığı belirtildi.

Mercola'nın yazdığı gönderilerin genel olarak aşının işe yaramadığını belirtmekten ziyade aşı güvenliği hakkında sorular içerdiğini belirten NY Times, Facebook ve Twitter’ın Mercola'nın bazı gönderilerine “dikkatli olun” etiketi koyduğunu bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.