BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 1 dak.

Kedi alerjisine karşı aşı üretilecek

Kedi alerjisine karşı aşı üretilecek

Moskova Devlet Tıp Üniversitesi (MGUMU) ile Viyana Tıp Üniversitesi'nden bilim insanları kedi alerjisine karşı aşı geliştiriyor. İlk numunelerin gelecek yılın başında hazır olması bekleniyor.

Yayın Tarihi: 11/05/19 12:14
okuma süresi: 1 dak.
Kedi alerjisine karşı aşı üretilecek
A- A A+
Moskova Devlet Tıp Üniversitesi'nden bilim insanları Viyana Tıp Üniversitesi'nden meslektaşları ile birlikte Cat Project (Kedi projesi) isimli bir proje kapsamında kedi alerjisine karşı aşı üzerinde çalışıyor.

Sputnik'e konuşan MGMU'dan araştırmanın yöneticisi Aleksandr Karaulov, şimdilerde aşının içinde kullanılacak en etkili protein kombinasyonunu seçtiklerini söyledi.

Karaulov'a göre, bu kombinasyonlar doğal alerjan projetinlerden değil, bunların genetiği değiştirilmiş kopyalarından oluşacak. Bir sonraki aşamada ise aşıda kullanılacak dört proteinin belirli peptidleri sentezlenecek. Aşı daha sonra önce hayvanlarda daha sonra da gönüllülerde denenecek. Aşının ilk numuneleri ise gelecek yılın başında hazır olabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.