BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Almanya'da 5G teknolojisi kullanıma alındı

Almanya'da 5G teknolojisi kullanıma alındı

Alman telekom şirketi Deutsche Telekom, başkent Berlin ve Bonn'da 5G teknolojisini kullanıma aldığını bildirdi.

Yayın Tarihi: 05/07/19 19:00
okuma süresi: 2 dak.
Almanya'da 5G teknolojisi kullanıma alındı
A- A A+

Deutsche Telekom'dan yapılan açıklamada, başkent Berlin ve Bonn'da 5G teknolojisinin kurulmaya ve kullanılmaya başlandığı, bunları Darmstadt, Hamburg, Leipzig ve Münih şehirlerinin izleyeceği belirtildi.

Gelecek 18 ayda Almanya'nın 20 büyük şehrinde 5G teknolojisinin kullanıma başlanacağının işaret edildiği açıklamada, şirketin mağazalarında 5G uyumlu Samsung S10 telefonlarının da 899.95 euro'ya ve limitsiz internet planının da aylık 84.95 euro'dan satılmaya başlandığı kaydedildi.

4G teknolojisine göre verileri bin kat daha hızlı aktarabilen 5G teknolojisi ile Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da veri aktarımında hızın artırılması, bununla birlikte yüksek kapasiteli, gecikme süresi kısa hatta sıfıra yakın, düşük maliyetli bir iletişim altyapısı oluşturulması hedefleniyor.

Almanya'da, 19 Mart'ta başlayan 5G teknolojisi için frekans lisans ihalesi 12 Haziran'da tamamlanmıştı. Ülkede telekomünikasyon sektöründe düzenleyici kurum olarak faaliyet gösteren Federal Ağ İdaresi (BNetzA), 52 gün süren ihalenin bedelinin de toplamda 6 milyar 549 milyon euro olarak açıklamıştı

5G ihalesine katılan ve frekanslar almaya hak kazanan Deutsche Telekom'un 2 milyar 170 milyon euro ödeme yapacağı belirtilmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.