BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Araştırma: Bir sonraki koronavirüs farelerden insanlara bulaşabilir

Araştırma: Bir sonraki koronavirüs farelerden insanlara bulaşabilir

Yeni bir çalışma, kemirgenlerin SARS benzeri virüslerin asemptomatik taşıyıcıları olabileceği ve bir sonraki koronavirüsün farelerden insanlara bulaşabileceği konusunda uyardı.

Yayın Tarihi: 21/11/21 13:37
okuma süresi: 2 dak.
Araştırma: Bir sonraki koronavirüs farelerden insanlara bulaşabilir
A- A A+

Daily Mail’in haberine göre, ABD’de bulunan Princeton Üniversitesi’nden araştırma ekibi, SARS virüslerinin memeli hücrelerine girmek için kullandığı ACE2 reseptörlerini inceledi ve bu reseptörlerin farklı memeli türlerindeki evrimini analiz etti.

Bazı kemirgen türlerinin muhtemelen evrimleri boyunca tekrar tekrar SARS benzeri Koronavirüslere maruz kaldıklarına dair kanıt bulundu. Bunun sonucunda hayvanların bu tür enfeksiyonlara karşı bir tür direnç kazanmış olabilecekleri düşünüldü.

Bu, kemirgenler ve farelerin virüsleri semptom göstermeden taşıyabileceği ve büyük ölçekte insanlara bulaştırabileceği anlamına geliyor.

Çalışma, moleküler biyolog Sean King ve New Jersey’deki Princeton Üniversitesi’nden Mona Singh tarafından yürütüldü.

Çalışmanın yazarları, “Koronavirüslere karşı direnci olan hayvanları belirlemek, gelecekteki salgınları önlemek için hayati önem taşıyor. Koronavirüs hayvan konaklarındaki adaptasyonları araştırmaya devam etmek, hangi hayvanların eski maruz kalmalar yoluyla direnç mekanizmalarına adapte olabileceğini ve SARS benzeri virüslerin taşıyıcısı olabileceğini anlamak için önemli olacak” dedi.

Birçok bilim insanı, yeni tip Koronavirüsün yarasalardan insanlara bulaştığına inanıyor.

Daha önce yapılan araştırmalar, Rhinolophus pusillus adı verilen at nalı yarasalarının ciddi semptomlar göstermeden birçok SARS benzeri virüse ev sahipliği yapabildiğini göstermişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.