İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Londra'da on binler Trump'a karşı yürüdü

Londra'da on binler Trump'a karşı yürüdü

ABD Başkanı Donald Trump, Londra'da on binlerce göstericinin katıldığı eylemle protesto edildi. Parlamento Meydanı'nda dev Trump balonu uçuran göstericiler, ABD Başkanı'nın göçmen karşıtı tutumunu ve Orta Doğu politikasını eleştiren döviz ve pankartlar taşıdı.

Yayın Tarihi: 04/06/19 17:09
okuma süresi: 2 dak.
Londra'da on binler Trump'a karşı yürüdü
A- A A+
Sabah saatlerinden itibaren Trafalgar Meydanı'nda toplanan göstericiler, İngiliz polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Whitehall Caddesi'ni geçerek Parlamento Meydanı'na ulaştı.

ABD Başkanı Trump'ın İngiltere Başbakanlık Ofisi "10 Numara"ya varmasıyla başlayan yürüyüşte Trump'ın göçmen karşıtlığını ve Orta Doğu politikasını eleştiren pankart ve dövizler taşındı.

Trafalgar Meydanı'nda Trump'ı tuvalet oturağında gösteren dev bir manken yerleştiren göstericiler, Parlamento Meydanı'nda da ABD Başkanını bir bebek şeklinde temsil eden dev bir balon uçurdu.

İngiliz polisi Trump'ın kafilesinin güzergahı boyunca ve İngiliz Başbakanlık Ofisi çevresindeki yolları trafiğe kapattı. Polis, bariyerleri aşmaya çalışabilecek göstericilere karşı da kimi noktalarda 4 saf şeklinde sıralandı.

Atlı polislerin de yoğun olarak kullanıldığı güvenlik tedbirleri nedeniyle bazı milletvekillerinin bile emniyet kordonlarını aşmasına izin verilmediği görüldü.

Trump'ın kafilesinin Parlamento Meydanı'ndan geçişi sırasında, makam aracının penceresinden bir cep telefonuyla meydandaki dev Trump balonunun videosunun çekildiği görüldü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.