KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ, "Klasik Şiir ve Dönem Temalı" sergi düzenledi

UKÜ, "Klasik Şiir ve Dönem Temalı" sergi düzenledi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri klasik döneme ait kültürel ve sosyolojik olguları Divan şiirindeki gözlemleriyle birleştirerek bir çalışma gerçekleştirdiler.

Yayın Tarihi: 14/10/18 11:30
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ, "Klasik Şiir ve Dönem Temalı" sergi düzenledi
A- A A+

UKÜ'den verilen bilgiye göre, Dr. Gülden Sarı Kanlıay'ın yürüttüğü Eski Türk Edebiyatı dersi kapsamında, öğrenciler şiirlerde şairin kurduğu dünyayı, yaşanılan yüzyılın kültür merkezlerini, klasik döneme şekil vermiş ve Türk kültüründe yer edinmiş şahsiyetleri maketlerle canlandırdılar.

İki gün boyunca kurulacak stantlarda öğrenciler, tarihî İstanbul ve İstanbul Boğazı, Sadabat vb. gibi Osmanlı'nın kültür merkezlerinden Lâle Devri gül bahçelerine; Mevlana ve Ney, Gül ve Bülbül motiflerine kadar birçok klasik kültür ögelerini kendi hayal dünyalarında tasarladıkları maketlerle sergileme fırsatı yakalayacaklar.

Sergi açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, UKÜ öğrencilerinin derslerde öğrendiklerini ders dışı ortama uygulamalı şekilde taşımasının önemine değinerek, bu tür etkinliklerin topluma yansıtılarak kazandırılmaya çalışıldığını dile getirdi. KKTC'de ilk ve tek FEDEK akreditasyonu alan üniversite olmanın gururunu yaşadığını belirten Nadiri, bölgenin lider yükseköğretim kurumu olma hedefiyle çalışmalara devam edildiğini kaydetti.

UKÜ, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ ise sergi açılışında, Klasik Edebiyat derslerinde meslek yaşamı boyunca bir ilke tanık olduğunu vurgulayarak, ''Üniversitemizin hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini düşünmekteyim'' ifadesinde bulundu.

Dr. Kanlıay, lisans öğrencilerinin değişen dil, yazı ve asırların gerisine gitmede yaşadıkları güçlüklerin onları Klasik Edebiyat'a karşı mesafeli olmaya ittiğini aktararak, bu sergi sayesinde eski kültüre karşı öğrencilerin ilgisinin yeniden kazanılabileceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.