KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Bakan Çavuşoğlu, TÜRKSOY heyetini kabul etti

Bakan Çavuşoğlu, TÜRKSOY heyetini kabul etti

Eğitim ve Kültür Bakanı Çavuşoğlu, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yayın Tarihi: 23/09/19 14:25
okuma süresi: 2 dak.
Bakan Çavuşoğlu, TÜRKSOY heyetini kabul etti
A- A A+

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 22. TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında adamızda bulunan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, Düsen Kaseinov ve TÜRKSOY üyesi ülkelerin değerli sanatçılarını KKTC'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TÜRKSOY oluşumuna katkı koyan herkese selamlarını iletti.

Türksoy'un düzenlediği tüm etkinliklere katılıp, katkı koymak istediklerini belirten Çavuşoğlu, kültür ve edebiyat alanında oluşan birlikteliğin birçok alanda da geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, işbirliğinin artarak devamını diledi.

Türksoy etkinliklerinin, Kıbrıs Türkü'nün dünya üzerinde birçok dostunun var olduğunu bilmesi adınaönemli olduğunavurgu yapan Çavuşoğlu, her yıl ülkemizde düzenlenen etkinliklere katılmaktan ve katkı koymaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek,Düsen Kaseinov başta olmak üzereKıbrıslı Türk kardeşlerini sahiplenen tüm Türksoy yetkililerine teşekkür etti.

Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise, Bakan Çavuşoğlu'na görevinde başarılar dileyerek, KKTC'de ağırlanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türksoy'un KKTC'nin Türk dünyasına açılan penceresi olduğuna dikkat çeken ve yıllardır devam eden iyi ilişkilerin daha da artması adına her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirten Kaseinov, Çavuşoğlu'nu Türksoy Genel Merkezi'nde ağırlamaktan onur duyacaklarını söyleyerek, gösterdiği ilgi ve verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Düsen Kaseinov konuşması sırasında ayrıca, Türksoy'un KKTC için özel olarak hazırladığı kitabı ve Kıbrıslı Türk çocukların resimlerinin bulunduğu ablümü Çavuşoğlu'na takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.