EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 5 dak.

Near East Bank'dan globalleşme yolunda etkili adımlar

Near East Bank'dan globalleşme yolunda etkili adımlar

Near East Bank Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK)'den sonra Uluslar arası Yatırımcılar Derneği (YASED)'ne de üye kabul edildi.

Yayın Tarihi: 10/07/13 13:00
okuma süresi: 5 dak.
Near East Bank'dan globalleşme yolunda etkili adımlar
A- A A+

Ülke bankacılığı adına önemli yeniliklere imza atmayı sürdüren Near East Bank, dünya piyasalarında da yer alabilme adına etkili girişimlere devam ediyor.

Geçen yılın Ağustos ayında Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan (BDDK) onay alarak ilk Türkiye Temsilciliği'ni İstanbul'da hizmete açan Near East Bank, Türkiye'nin uluslararası alanda en etkili kurumları arasında gösterilen Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi'nden (DEİK)'e üyeliğinin hemen ardından, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu kararı ile Near East Bank'ın üyeliğine onay verdi.

Bankacılığı ülke sınırları dışına taşıyarak küresel finans piyasalarının da bir parçası olmayı hedefleyen ve Türkiye'de temsilcilik açarak bu uğurda ilk önemli girişimi gerçekleştiren Near East Bank, Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi, Uluslararası Yatırımcılar Derneği ve Türk – KKTC İş Konseyi'ne üye olarak doğrudan temsiliyetle ikinci ve üçüncü etkili adımları da attı.

Türkiye'deki Uluslararası yatırımcıların en önemli temsilcisi konumundaki YASED'in küresel piyasalarda 33 yıllık deneyimi var. Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı banka ve finans kurumlarının yatırımcı sıfatıyla üye oldukları YASED'in 18 Çalışma Gurubu arasında Bankacılık Çalışma Grubu önemli yer tutuyor. Bankacılık Çalışma Grubu Türkiye'nin globalleşen bankacılık ve finans sektöründe etkin lobicilik konumuna sahip. Derneğin üyeleri arasında Citibank, HSBC, Denizbank, ING Bank ve Vodafone yer alıyor.

Öte yandan; kurucuları arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Bankalar Birliği, TUSİAD Türkiye İhracatçılar Meclisi gibi dev kuruluşların yer aldığı, bünyesinde 750 üye şirket, 112 İş Konseyi bulunduran, yılda 600 den fazla önemli toplantı düzenleyen DEİK ve YASED üyeliklerinin Near East Bank'a globalleşme yolunda önemli bir vizyon kazandırması hedefleniyor.

Near East Bank Genel Müdürü Kozan Karakurt, YASED ve DEİK üyeliklerine ilişkin değerlendirmesinde; bu üyeliklerin Near East Bank'ı gerek Türkiye gerekse dünya piyasaları ile doğrudan buluşturacağının altını çizdi. DEİK'in Dünya Bankası – Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası – Avrupa Kalkınma Bankası – Asya Kalkınma Bankası gibi uluslararası kuruluşlarla var olan işbirliklerinin ve YASED'in Türkiye'deki özellikle bankacılık ve finans sektöründeki yabancı yatırımcıları bünyesinde taşıyor olmasının Near East Bank'la işbirliği yapan kuruluşlar için de önemli bir avantaj teşkil edeceğine işaret eden Karakurt, bu üyeliklerle gerek dünyada gerekse Türkiye'de gerçekleştirilecek etkili uluslararası forum ve toplantılarda doğrudan temsiliyetin söz konusu olacağına bunun da bankaya ayrı bir vizyon ve prestij kazandıracağına işaret etti.

YASED (Uluslararası Yatırımcılar Derneği) Hakkında:

1980 yılında kurulan YASED Uluslararası Yatırımcılar Derneği, üyeleri Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası şirketlerden oluşan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye'deki uluslararası doğrudan yatırımcıların en önemli temsilcisi olan YASED üyeleri ortak bir vizyonu paylaşırken, daha iyi bir yatırım ortamı için proaktif olarak çalışmakta ve Türkiye'nin dünyadaki 'en iyi yatırım ortamına sahip ülke' konumuna getirilmesine katkıda bulunmaktadır. Vizyonunu; Türkiye'nin "Dünyanın En Büyük 10 Ekonomisinden biri olma" hedefinin gerçekleşmesine, katma değer yaratan uluslararası doğrudan yatırımlarla destek veren öncü bir sivil toplum kuruluşu olmak olarak belirleyen ve çalışmalarına bu çerçevede yön veren derneğin başkanlığını ise Serpil Timuray yürütmektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.