EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 1 dak.

Katar'ın ardından OPEC'e bir darbe de İran'dan

Katar'ın ardından OPEC'e bir darbe de İran'dan

Katar'ın, Ocak 2019'da OPEC'ten ayrılacağını açıklaması ardından bir flaş karar da İran'dan geldi. İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh yaptırım uygulandığı sürece OPEC kotasını görüşmeyeceklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 05/12/18 17:30
okuma süresi: 1 dak.
Katar'ın ardından OPEC'e bir darbe de İran'dan
A- A A+

57 yıldır üyesi bulunduğu OPEC'ten Ocak 2019'da ayrılma kararı alan Katar'ın ardından İran'dan da çok önemli bir açıklama geldi. Reuters'ın IRNA haber ajansına dayanarak verdiği haberine göre OPEC'in yarın yapacağı toplantı öncesinde konuşan İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh "İran'a yaptırım uygulandığı sürece, İran'ın OPEC kotası hiç kimseyle görüşülmeyecek" dedi. Petrol fiyatlarında son haftalarda yaşanan sert düşüşün ardından, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC dışı bazı ülkeler üretim kısıntısını müzakere etmek üzere yarın Viyana'da toplanacak.

KATAR YENİ YILDA YOK

Katar Enerji Bakanı Saad al-Kaabi de pazartesi günü yaptığı açıklamada, "OPEC'ten Ocak 2019 itibarıyla çekileceğiz. Kararımızı OPEC'e bu saban ilettik. OPEC üyesi olmayan her ülke gibi tüm taahhütlerimize uymaya devam edeceğiz" demişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.