EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 1 dak.

WhatsApp'ın 'mobil ödeme hizmeti' Londra'da geliştirilecek

WhatsApp'ın 'mobil ödeme hizmeti' Londra'da geliştirilecek

ABD merkezli teknoloji şirketi Facebook, mesajlaşma uygulaması WhatsApp mobil ödeme hizmetinin geliştirilmesi için Londra'yı ana merkez olarak belirlediğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 08/05/19 18:00
okuma süresi: 1 dak.
WhatsApp'ın 'mobil ödeme hizmeti' Londra'da geliştirilecek
A- A A+

Şirketten yapılan açıklamada Facebook'un, WhatsApp üzerinden ödeme seçeneği oluşturulması için ve uygulamanın güvenliğini arttıracak ürünler üzerinde çalışmak üzere Londra ve Dublin'deki ofislerinde çalışmak üzere 100 yazılım mühendisini işe alacağı belirtildi.

Açıklamada Londra'nın, şirketin WhatsApp ödeme uygulamasını ilk test ettiği Hindistan gibi çeşitli piyasalardan, çok kültürlü uzmanlara ev sahipliği yapması ve WhatsApp'ın yaygın olarak bu bölgede kullanılması nedenleriyle Birleşik Krallık'ın söz konusu çalışmalar için merkez olarak seçildiği vurgulandı.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin yıl sonuna kadar kullanıcıların bir fotoğraf göndermek kadar kolay olacak şekilde karşı tarafa para göndermelerine olanak sağlayacak söz konusu ödeme özelliğini piyasaya sürmeyi hedeflediğini söylemişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.